Korte terugblik

 

Dat was hem dan! Wat een on-ge-lo-fe-lijke prestatie hebben alle deelnemers geleverd. We hebben gelachen, gejuicht, maar waren ook ontroerd. Zoveel emotie bij de finish, ontlading, blijdschap en tranen van geluk.

Trots dat we met Fonds Gehandicaptensport en ons programma Uniek Sporten partner zijn van dit evenement. Deze deelnemers en hun prestaties zullen altijd in ons geheugen blijven. Sterker nog, we willen er een jaar lang op terug kunnen kijken. Tot de volgende HandbikeBattle in 2024.

Foto’s gemaakt door Henk Jan Kerkhoff, ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport.

‘Ik doe mee voor mijn overleden vrouw’

 

Als je Erik Dodde tien jaar geleden had gezegd dat hij over 20 km met 867 meter hoogteverschil een berg zou overwinnen, had hij je uitgelachen. Sporten was niet echt zijn ding. Maar met een via Uniek Sporten verkregen handbike staat hij op 22 juni aan de start van de HandbikeBattle. Dat doet hij voor zijn vrouw Harriët. Voor zijn vriend Henk. En natuurlijk ook voor zichzelf. Wij volgen Erik voor en tijdens deze battle. Check zijn eerste vlog!

‘Op de berg ontdek je waartoe je in staat bent’

 

Vanaf het moment dat ze in een handbike stapte, was Wilma Oosterman verkocht. Het gaf haar de vrijheid terug die ze kende van vóór haar ziekte – botkanker met een beenamputatie tot gevolg. En omdat ze nu eenmaal in alles superfanatiek is, deed ze zes maanden later voor de eerste keer mee. Dit wordt haar vierde HandbikeBattle en alle vorige keren haalde ze het podium. Net als Erik volgen we ook Wilma op de voet.

Karakter. Adrenaline. En oké… een beetje spierkracht

 

Honderden handbikers fietsen donderdag 22 juni 20 kilometer bergopwaarts tijdens de HandbikeBattle. Erik Dodde doet voor het eerst mee en Wilma Oosterman voor de laatste keer. Beiden op een fiets die ze deels via Uniek Sporten hebben verkregen. Zijn ze er klaar voor?

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond, het versterkt je sociale positie en het geeft vertrouwen! Fonds Gehandicaptensport*
ondersteunt sportorganisaties zodat iedereen met een handicap structureel dicht bij huis kan sporten en
sport ook voor hen vanzelfsprekend wordt. Hoe wordt je bijdrage besteed?

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Maak sport eerlijk