LJ1 D3813

Eva Eikhout

Eva, de alleskunner

Eva Eikhout is in 1996 geboren in Nijmegen. Zij is geboren met het FFU-syndroom. Dat is een zeldzame aandoening waarbij er een afwijking is aan de ledematen. ‘’In mijn geval heb ik twee kortere armen, zonder ellenbogen en zonder handen. Ik heb ook twee kortere benen. Ik ben volgens mij in totaal 1 meter 14 met ook geen knieën en wel voeten.’’

Eva is in 2018 gestart met de opleiding presenteren. Dat leverde haar al een plek op in de rubriek YUNG DWDD, waar ze de kans kreeg om allerlei gave filmpjes te maken. In een serie voor het Youtubekanaal van de Academy ging ze op zoek naar de vraag of zij met haar beperking haar kinderwens zou kunnen vervullen. In 2019 won Eva een VIVA400-award omdat ze met haar werk positief in de schijnwerpers stond. In 2021 startte haar programma ‘Weet Wat Je Date’.

Daarnaast is Eva samen met Wilfred Genee iedere maand te zien in de podcast ''ONBEPERKT'' van Uniek Sporten. Hieronder een leuke trailer van de podcast ''ONBEPERKT''. Nieuwsgierig naar de podcast? Bekijk ze hier.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.