Collecteren hoe werkt het?

De collecteweek van Fonds Gehandicaptensport vindt elk jaar plaats in april. De opbrengst is bestemd voor het uitbreiden en ondersteunen van de gehandicaptensport in Nederland. Fonds Gehandicaptensport krijgt geen overheidssteun en is dan ook volledig afhankelijk van giften uit de samenleving. Tijdens de collecteweek wordt elk jaar ongeveer € 300.000 opgehaald. De collecte week is van 2 t/m 8 april 2023.

Als collectant ga je in jouw eigen woonplaats langs de deuren om te collecteren voor Fonds Gehandicaptensport. In hoeveel straten je collecteert en hoeveel tijd je hierin stopt bepaal je in overleg met de collecteorganisator uit jouw buurt. Iedereen collecteert op zijn/haar eigen manier! De sporters met een handicap zijn blij met alle steun en waarderen ieders inzet.

Kunnen mensen ook digitaal doneren?

Ja, dat kan. Als mensen geen kleingeld in huis hebben kunnen ze jouw persoonlijke QR-code scannen en een bijdrage doen. De gever kan dan zelf het bedrag bepalen. Als collectant van Fonds Gehandicaptensport krijg je je eigen QR-code om mee te collecteren per SMS of e-mail toegestuurd. De QR-code staat ook op je legitimatiebewijs dat je van je organisator krijgt.

Hoe kom ik aan mijn collectebus?

Jouw organisator zorgt dat je alle materialen die je nodig hebt tijdig ontvangt. Hij of zij neemt contact op om een afspraak te maken voor het ophalen van je collectebus, legitimatiebewijs en andere benodigdheden. Mocht je eind maart nog niets gehoord hebben van je organisator, neem dan contact op met het Collectebureau van Fonds Gehandicaptensport via info@collectebureau.nl

Online collecteren voor jouw club!

Maak een digitale collectebus aan voor je vereniging of club. Met deze bus kan je direct al beginnen om in je omgeving een donatie te vragen. Gewoon, via WhatsApp! Zo speel je thuis voor jouw club!

De digitale collectebus kan het hele jaar worden gebruikt en wordt twee keer per jaar geleegd. Heeft je club faciliteiten voor gehandicaptensport? Dan krijgt de club 50% van de opbrengst retour gestort.

* * *

De meest gestelde vragen van vrijwilligers over collecteren en ook over de collecteorganisatie hebben we op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen? Wij helpen je graag verder, neem hiervoor contact op met de het Collectebureau via info@collectebureau.nl

Collecteren zonder cashgeld

Op steeds meer plaatsen kan betaald worden door middel van het scannen van een QR-code. Elke collectant krijgt een eigen QR-code. Die staat op het legitimatiebewijs van de collectant, maar wordt ook via SMS of e-mail toegestuurd.

Een QR-code kan worden gescand met een smartphone: de camera van een iPhone, een QR-code scanner, de ‘Tikkie’ app, de iDEAL app of de bankieren app. De gever kan het bedrag naar wens aanpassen, waarna hij/zij de betaling bevestigt en de donatie aan Fonds Gehandicaptensport is gedaan.

Doneren via onze QR-code is veilig, anoniem en betrouwbaar. Na het doneren wordt de bijdrage direct naar de collecterekening van Fonds Gehandicaptensport overgeschreven.

Onze supporters

 

Als één team, schouder aan schouder, achter de sporters met een handicap. De volgende
partijen leveren als supporter van Fonds Gehandicaptensport een belangrijke bijdrage
aan onze activiteiten. Ze ondersteunen de gehandicaptensport door middel van een
financiële bijdrage, producten en/of diensten.

Daikin
Hertz
Welzorg
ClassicNL
T-Mobile
Sportlife
Allianz
Rabobank
De Telegraaf
BDO
Arko Sports Media
ABN AMRO
Asito
Nationale Nederlanden
LOUWMAN GROUP
Nederlandse Aardolie Maatschappij
Speedbooks
Crowe Foederer
Indian Maharadja
ilionx
Seacon Logistics
ActiveLease
Talpa Network
Scelta

Maak sport eerlijk