LJ1 D3813

Chris Vos

Van nooit meer kunnen lopen naar professioneel snowboarder

Chris Vos is geboren in 1998 in Haarlem. Chris woont momenteel samen met zijn vriendin Lisa Bunschoten in de Beemster.

Toen Chris vijf jaar was kwam hij in de tuin onder een kraan terecht. Chris en het traumateam om hem heen vechten dagenlang voor zijn leven. En voor zijn rechterbeen. Dat raakt verlamd en bovendien moet zijn bil worden geamputeerd. De artsen vertelden aan de ouders van Chris dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Zijn ouders hebben zich hier niet bij neergelegd en hebben vanaf het begin af aan gekeken naar de mogelijkheden.

In 2011 werd Chris een wonder in snowboarden. Drie jaar later stond hij aan de start van de Paralympische Spelen in Sotsji (2014). Daarna ging het snel. Chris werd uitgenodigd om op de X Games in de VS te racen en wint begin 2015 in Spanje zijn eerste wereldtitel, waar Johan Cruijff hem heeft gehuldigd. Begin 2017 pakt Chris weer zijn wereldtitel en plaats zich voor de Paralympische Winterspelen in Beijing (2020).

Tijdens de opening van de Paralympische Winterspelen 2020 droeg Chris samen met zijn vriendin Lisa de Nederlandse vlag. Chris nam een prachtige bronzen medaille mee naar huis.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.