Talk about it

 

Robin Imthorn voerde tijdens een missie in Afghanistan een levensreddende actie uit voor twee collega’s die ernstig gewon raakten door een bermbom. Hierdoor ontwikkelde hij PTSS (posttraumatische stressstoornis). Zijn redding: erover praten, zijn persoonlijke verhaal delen en sporten.

Fonds Gehandicaptensport wil zich mee focussen op mensen met PTSS. Samen met Robin zijn wij een sportfonds gestart genaamd: Sportfonds Five Five Out. Samen slaan wij de handen ineen om militairen hun weg in de burgermaatschappij via sporten te doen hervinden.

Naast therapie, er over praten zijn sport en bewegen essentiële factoren die bijdragen aan het gevoel van eigenwaarde, mentale belastbaarheid, omgaan met stress en het vinden van rust

In 2021 liep Robin vijf marathons in vijf dagen. Hij deed dit om het taboe rondom mentale gezondheid te doorbreken. In september 2022 is Robin onafgebroken 25 uur lang met een ruzakbepakking van 45 kilo wezen speedmarsen-hardlopen afgewisseld met marcheren. De 25 uur stond voor de 25 in Afghanistan omgekomen militairen. Met beide initiatieven heeft Robin in totaal ruim 60.000 euro opgehaald wat volledig ten goede is gekomen aan Fonds Gehandicaptensport. Hiermee ondersteunen wij initiatieven op het gebied van sport en bewegen in relatie tot mentale gezondheid onder andere via ons platform Uniek Sporten.

Vind hieronder meer informatie over Sportfonds Five Five Out:

Maak sport eerlijk