Snowboarden heeft mij veranderd

 

Lisa Bunschoten is in 1995 geboren in Utrecht en woont samen met haar vriend Chris Vos in de Beemster.

Ze werd geboren met fibula aplasie, wat in haar geval betekent dat het linkerbeen korter is dan het rechterbeen. Toen Lisa 14 was begon ze met snowboarden, maar op haar zestiende moest haar voet worden geamputeerd. Toch weerhielden de fysieke ongemakken Lisa er niet van om na het herstel van deze ingrijpende operatie het snowboarden weer op te pakken. Inmiddels snowboardt zij met een onderbeenprothese.

Lisa maakte voor het eerst kennis met wedstrijdsport tijdens de WintersportFUNdag van de NSkiV en de Johan Cruyff Foundation in 2012. In november van datzelfde jaar nam ze deel aan haar eerste wedstrijd. Haar Paralympische debuut maakte ze tijdens Sochi 2014, waar ze als zevende eindigde op de snowboardcross. Vier jaar later, tijdens PyeongChang 2018, won ze twee paralympische medailles: zilver op de snowboardcross en brons op de banked slalom.

Live your dream

Op de Paralympische Winterspelen in Beijing (2022) heeft Lisa alles gegeven, meer helaas zonder een medaille resultaat. Na de Paralympische Winterspelen genoten Chris en Lisa van een heerlijke lange vakantie. Begin 2023 is Lisa met de wereldbekerwedstrijden gestart en bij de tweede in Phyä won zij maar liefst twee keer goud op het onderdeel Cross.

Lisa pakt in 2023 voor de vijfde keer de wereldtitel!

Maak sport eerlijk