Een rijker mens

 

Kimberly Alkemade is geboren in 1990 in Zoetermeer. Een gezond, bevlogen meisje, tot ze op 8-jarige leeftijd betrokken raakte bij een traumatisch bus-ongeval. Tijdens dit ongeval werd Kimberley in een fractie van een seconde uit de bus geslingerd. Artsen hebben alles op alles gezet om haar in leven te houden en dat is gelukt. De specialisten spreken over ‘een medisch wonder’.

Door het ongeluk is Kimberly haar linker-onderbeen verloren. Ze moest opnieuw leren lopen met een beenprothese.

Na een tijd kreeg Kimberly een nieuwe prothese, waarmee ook het beoefenen van sport mogelijk werd. Zij kreeg het advies om de mogelijkheden met deze prothese te onderzoeken en verschillende sporten uit te proberen. Na acht weken rende Kimberley vijf kilometer in een half uur, leerde zij volleyballen en ontdekte ze het snowboarden. Op motorisch vlak ging er een wereld voor haar open. Kimberly werd fysiek en mentaal sterker en voelde zich fitter.

Ik heb niets te verliezen. Ik kan er enkel een rijker mens van worden

In eerste instantie lag de interesse van Kimberley bij het snowboarden. Ze was dan ook erg verrast toen ze werd gescout door TeamNL na een atletiekronde, waar ze te horen kreeg dat ze geschikt was voor de nationale selectie van paralympisch atletiek.

Kimberly besloot om de atletiek te omarmen en nooit meer los te laten. Ze ging zich volledig focussen op de Paralympische Spelen in Tokio. Na de Spelen is Kimberly officieel internationaal para-atleet geclassificeerd in IPC T64 klasse voor enkel – geamputeerde vrouwen. Tijdens de Paralympische Spelen in Beijing (2022) won Kimberly een bronzen medaille op de 200 meter sprint.

Maak sport eerlijk