Talent van de hoogste (berg)top

 

Jeroen Kampschreur is een Nederlandse paralympische skiër. Hij is geboren op 9 april 1999 en is geboren zonder scheenbenen, waardoor hij op jonge leeftijd al in een rolstoel terecht kwam. Hij begon met skiën in 2010 en maakte zijn debuut in de internationale competitie in 2014.

In het seizoen 2016-2017 werd hij Europees kampioen in de afdaling en in de Super-G. In 2018 heeft hij deelgenomen aan de Paralympische Spelen van Pyeongchang, waar hij een bronzen medaille won in de afdaling en een vijfde plaats behaalde in de Super-G.

Sindsdien heeft Jeroen zich verder ontwikkeld als skiër. Hij heeft deelgenomen aan diverse wedstrijden en heeft ook medailles gewonnen zoals Europees kampioen in 2019 en 2020.

Ga altijd voor goud

In 2022 zat Jeroen erbij: De Paralympische Spelen in PyeongChang. En met succes! Hij won zilver op de supercombinatie.

Ook 2023 begon voor Jeroen fantastisch. Tijdens de eerste World Cup van het jaar won hij zilver. Al vrij snel daarna volgde het WK, waar Jeroen een zilveren en bronzen medaille won. Als klap op de vuurpijl won Jeroen tijdens de World Cup in Saalbach-Hinterglemm vier van de vier wedstrijden! More has yet to come…

Maak sport eerlijk