Eva, de alleskunner

 

Eva Eikhout is in 1996 geboren in Nijmegen. Zij is geboren met het FFU-syndroom. Dat is een zeldzame aandoening waarbij er een afwijking is aan de ledematen. Eva is 1 meter 14, heeft twee korte armen zonder ellenbogen en zonder handen en twee kortere benen, zonder knieën maar wel met voeten.

Je hoeft geen fysieke beperking te hebben om beperkt te worden

Eva is in 2018 gestart met de opleiding Presenteren. Dat leverde haar al een plek op in de rubriek ‘YUNG DWDD’, waar ze de kans kreeg om allerlei gave filmpjes te maken. In een serie voor het YouTube kanaal van de Academy ging ze op zoek naar de vraag of zij met haar beperking haar kinderwens zou kunnen vervullen. In 2019 won Eva een VIVA400-award omdat ze met haar werk positief in de schijnwerpers stond. In 2021 startte haar programma ‘Weet Wat Je Date’.

In 2022 was Eva te zien bij vele online programma’s van BNN zoals ‘Eva en de Eva’s’, ‘One Night Stand-Up’ en de ‘Cancel Club’.

Ook in 2023 staat Eva niet stil. Ze is bezig met het schrijven van boek, zal twee keer per maand een column schrijven voor Eva Jinek en ze heeft de regie over een miniserie genaamd: ‘En nu ben ik verliefd’.

Ook is Eva iedere maand te zien in onze ”ONBEPERKT” podcast van Uniek Sporten. Nieuwsgierig? Bekijk hier een trailer.

Maak sport eerlijk