De kracht van doorgaan

 

Edwin de Wolf begon zijn militaire carrière in januari 1990 op de Koninklijke Militaire School. Na zijn opleiding werd hij groepscommandant en was hij verantwoordelijk voor het opleiden van leidinggeven, zodat deze onder alle omstandigheden inzetbaar zouden zijn.

Na deze functie werd Edwin geplaatst bij 12 Infanteriebataljon Garde Jagers. Ook hier als groepscommandant maar dan bij de Luchtmobiele Brigade. In deze leidinggevende functie was hij ook verantwoordelijk voor het opleiden van en leidinggeven aan tien militairen luchtmobiel. Tijdens deze functie is hij, onder zware operationele omstandigheden, ingezet tijdens een crisisbeheersingsoperatie in Bosnië. Tijdens een patrouille die hij leidde, is Edwin op een antipersoneelsmijn terechtgekomen. Hierdoor was hij tijdelijk blind en doof en was zijn been kapotgeslagen. Een slagaderlijke bloeding zorgde ervoor dat Edwin extreem veel bloed verloor. Door teamwork en een juiste manier van handelen van alle patrouilleleden heeft Edwin het overleefd.

Momenteel is Edwin werkzaam als manager op het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg. In deze functie geeft hij leiding aan een team van twintig specialisten. Hij is in deze functie verantwoordelijk voor alle aspecten op het gebied van personeel, materieel, financiën en organisatie van de werkprocessen om te zorgen dat hoogwaardige en kwalitatief goede hulpmiddelen aan burger- en militaire cliënten kunnen worden verstrekt. Deze hulpmiddelen bestaan uit kunstbenen en -armen, braces en steunzolen.

Invictus Games

Edwin heeft drie maal deelgenomen aan de Invictus Games. Aan het door Prins Harry georganiseerde internationale sportevenement nemen militairen deel die in hun diensttijd gewond zijn geraakt, ziek zijn geworden of chronisch zijn geblesseerd. Aan de Invictus Games doen ruim 500 (ex) militairen uit diverse landen mee waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. De persoonlijke doelen gaan vaak veel verder dan een plek op het podium. De deelnemers laten zien dat ze ‘invictus’ zijn: ‘onoverwinnelijk’.

Edwin heeft in 2016 in Orlando voor de eerste keer deelgenomen. Hij won brons op de individuele tijdrit. In 2017 was Edwin Teamcaptain en heeft hij in Toronto het Dutch Invictus Team geleid en zelf brons op het wielercriterium gewonnen.

In 2018 sloot Edwin als actief deelnemer de Invictus Games af in Sydney. Dit deed hij onder andere door brons op zowel de individuele tijdrit als het wielercriterium te winnen.

Na drie succesvolle Invictus Games vond Edwin het het juiste moment om iets aan de Invictus Games ‘familie’ terug te geven. Daarom heeft hij zitting genomen in het Bestuur van de Invictus Games 2020 in Den Haag.

De Invictus Games was van 16 t/m 22 april 2022 in Den Haag. Edwin was coach van alle Nederlandse sporters.

Maak sport eerlijk