Uniek Sporten

Sporten en bewegen moet de normaalste zaak van de wereld zijn. Helemaal als je een beperking hebt, daarom is er Uniek Sporten; het sportplatform van Nederland waar je alles vindt over sporten en bewegen met een beperking.

Je kunt bij Uniek Sporten o.a. terecht voor informatie over alle mogelijke sporten en waar je die kunt beoefenen bij jou in de buurt. Een aanvraag doen om een sporthulpmiddel uit te proberen of aan te schaffen. Je sportaccommodatie beoordelen of een crowdfunding starten voor je eigen vereniging. En je leest er natuurlijk het laatste nieuws op het gebied van sport, lifestyle en inspirerende verhalen van andere sporters die je voor gingen.

Om Uniek Sporten te kunnen realiseren hebben we regionale samenwerkingsverbanden met WMO regio’s en sportloketten en krijgen we steun van partners als NOC*NSF, de Nederlandse Loterij en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarnaast helpen wij verenigingen met het starten van gehandicaptensportaanbod met onder andere start- en/of stimuleringssubsidies.