Nu doneren

hoofdfoto

Vrijwilliger

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers  

Gevraagd: hand-en-spandiensten, handen uit de mouwen stekers!

Om als gehandicapte te kunnen sporten is meer nodig.
Sporten is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Je wandelt een sportschool binnen, of spreekt met je elftal af op een voetbalveld. Voor mensen met een lichamelijke-, zintuiglijke- of verstandelijke handicap is dit een heel ander verhaal. Voor hen is er vaak meer nodig om te kunnen sporten. Gespecialiseerde begeleiding en vervoer, sportmateriaal dat moet worden aangepast en accommodaties die toegankelijk gemaakt moeten worden. Hoge (financiële) drempels, terwijl sport voor gehandicapten juist heel belangrijk is om zowel aan hun kracht en behendigheid te werken, als aan hun zelfvertrouwen.

Fonds Gehandicaptensport    
Fonds Gehandicaptensport is het enige Fonds dat zich inzet om sport voor álle gehandicapten in Nederland ook daadwerkelijk mogelijk te maken. Op ieder niveau. Omdat niemand buitenspel mag staan. Om te kunnen sporten zijn vaak kostbare, aangepaste faciliteiten of extra begeleiding nodig. Jaarlijks stelt Fonds Gehandicaptensport subsidies beschikbaar aan sportorganisaties voor de aanschaf van bijvoorbeeld sport- en spelmateriaal en de financiering van sportevenementen. Ook kan gedacht worden aan specifieke bouwtechnische aanpassingen aan sportaccommodaties.

Vrijwilligers gezocht
Tijdens fondsenwervende evenementen zijn wij regelmatig op zoek naar vrijwilligers, die bereid zijn om diverse hand- en spandiensten te verrichten. Dus wil je helpen, meld je dan ook eens aan als allround vrijwilliger, voor bijvoorbeeld de KPN Schaatsvriendendag, een Hockeydag of ander evenement, georganiseerd voor of door Fonds Gehandicaptensport.

Taken kunnen onder meer bestaan uit het gereedzetten van materialen, sportrolstoelen gereed maken, uitdelen van spelmateriaal en/of gadgets, ontvangst van gasten, opbouwen van een informatiestand etc.

Aanmelden kan bij:
Medewerker particuliere werving / projecten:
Maaike Hooghiemstra: maaike@fondsgehandicaptensport.nl

Of klik hier.