Nu doneren
<- terug naar overzicht

Paralympische zeilers Sandra Nap en Rolf Schrama gaan voor hoogst haalbare

Hoe het begon....

In december 2015, tijdens de wereldkampioenschappen paralympisch zeilen in Melbourne, Australië, hebben Rolf Schrama en Sandra Nap Nederland als land gekwalificeerd voor de deelname aan de Paralympische Spelen van Rio 2016. Het duo eindigde als vierde in de Skud-klasse. Dat resultaat was ruim voldoende voor landenkwalificatie. Rolf Schrama en Sandra Nap trainen tot 15 maart in Valencia, waarna ze naar Nederland komen om in Medemblik te trainen voor het WK in eigen land tijdens de Delta Lloyd Regatta, die van 24 t/m 28 mei plaatsvindt.

Het andere Nederlandse Skud18-duo, Vera Voorbach en Jan-Rein van Esseveld, eindigde tijdens het WK van 2015 als 11e in het klassement van totaal 17 deelnemers. Aan de hand van deze resultaten hebben Voorbach en Van Essenveld besloten te stoppen. Sindsdien trainen Schrama en Nap afwisselend met de Polen en Italianen.

 

Skud 18

‘Gaan voor het hoogst haalbare’, dat is het motto van Rolf Schrama,  geboren op 17 oktober 1975. Na een carrière in het bedrijfsleven begint Schrama in 2013 aan zijn zeilcarrière. Rolf Schrama, tot die tijd fanatiek zwemmer, raakt tijdens de Paralympische Talentendagen geïnteresseerd in het zeilen. In 2013 debuteert de inwoner van West Graftdijk op de Delta Lloyd Regatta in de 2.4mR. Daarna stapt hij over op de Olympische Skud 18, waarin hij samen vaart met Sandra Nap. http://cinecrowd.com/nl/rolfs-road-rio-2

 

Sandra Nap, fanatiek mountainbiker en wielrenster, begint in oktober 2012 met zeilen, nadat ze zich voor de Paralympische Talentendag heeft ingeschreven. Nap, geboren op 6 april 1991, leert tijdens een tweetal trainingsstages in Valencia de fijne kneepjes van het vak, zeilend in de Sonar. Sinds 2013 vaart de in Leeuwarden woonachtige Nap samen met Rolf Schrama in de Olympische Skud.

 

Programma

Mei :  9 t/m 13 mei - Eurosaf Garda - Trentino, Italië. 24 t/m 28 mei - Delta Lloyd 2016 Para World Sailing Championships - Medemblik, Nederland.

Juni :  Trainen in Scheveningen, Nederland

Juli :   3 weken - Trainen in Rio de Janeiro, Brazilië

Aug:   Trainen - Scheveningen, Nederland

           27 augustus - Vertrek naar Rio de Janeiro voor Paralympische Spelen

Sept:   7 t/m 18 september - Paralympische Spelen - Rio de Janeiro, Brazilië.

 

De komende periode zullen wij Sandra en Rolf volgen op hun weg naar Rio. Houd deze website en social media dus goed in de gaten!

 

foto's Teri Dodd