JCA studentenflyer

Vacature Medewerker Communicatie & Voorlichting

Sta jij stevig in je schoenen en wil je jouw enthousiasme en energie inzetten voor sporters met een handicap? Ter ondersteuning van het communicatie team zijn wij per direct op zoek naar:

Medewerker Communicatie & Voorlichting (24-28 uur per week)

Lees je liever de vacature in pdf? Download deze hier 👇🏻

Vacature Medewerker Communicatie & Voorlichting

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dat doen wij door middel van het financieren van sportevenementen, het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties zonder winstoogmerk, het werven van (financiële) middelen en het geven van voorlichting.

Ben jij een ervaren communicatiespecialist die zich vol enthousiasme en energie wil inzetten voor sporters met een handicap? Fonds Gehandicaptensport wil dat sporten voor mensen met een beperking in 2030 vanzelfsprekend is. Lang nog niet overal is het sportaanbod namelijk toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Wij hebben de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel en dichtbij huis mogelijk te maken. Pas dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen. De afdeling Communicatie zet zich dagelijks in om het werk van Fonds Gehandicaptensport naar buiten te brengen via campagnes, eigen kanalen en de (vrije) media.

Over de functie

Als proactieve medewerker op de afdeling vervul je een centrale rol in het communicatieteam. Je hebt aantoonbare affiniteit met merken en communicatie. Je biedt ondersteuning aan de Manager Communicatie en Voorlichting in de disciplines corporate communicatie, PR/media, online media, publiekscampagnes, evenementen, voorlichting en content. Dit doe je aan de hand van de communicatiestrategie van Fonds Gehandicaptensport t.b.v. naamsbekendheid, positionering en fondsenwerving.

In opdracht van de diverse afdelingen voer je werkzaamheden op het gebied van communicatie en voorlichting uit, waaronder het ontwikkelen en uitwerken van strategische communicatiecampagnes op basis van de marketingplannen, bijdragen en uitvoeren van het jaarverslag, strategisch door ontwikkelen van het voorlichtingsprogramma (S)Cool on Wheels, optimaliseren van de website etc. De functie van Communicatie & Voorlichting is een tactisch-operationele functie en draagt bij aan de positionering van de organisatie, door het ontwikkelen en uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van communicatie en voorlichting.

Dit ben jij

 • Jij bent een enthousiaste persoonlijkheid met een proactieve en positieve instelling waardoor je in staat bent de diverse disciplines optimale ondersteuning te bieden
 • Je voelt je prettig in een tactisch-operationele rol en neemt graag en gemakkelijk initiatief.
 • Je bent aanspreekpunt voor collega's en externe relaties en bent in staat reguliere vragen zelfstandig af te werken of bij meer complexe zaken door te verwijzen naar de Manager Communicatie & Voorlichting.
 • Je bent een volwaardige gesprekspartner voor de allround marketeer.
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en ongeveer 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt een relevante opleiding afgerond op het gebied van communicatie en/of marketing.
 • Jouw (Nederlandse) uitdrukkingsvaardigheid is zowel mondeling als schriftelijk uitstekend.
 • Affiniteit met en netwerk in de (gehandicapten)sport is een welkome aanvulling.

Dit bieden wij

 • Startdatum: zo spoedig mogelijk/in overleg.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden. Bij goed functioneren kan dit worden omgezet naar een vast dienstverband.
 • Een werktijd van 24 - 28 uur per week.
 • Salariëring conform de richtlijnen van het VFI.
 • Een salaris op basis van schaal 8 (minimum van € 3.462 met doorgroeimogelijkheden naar maximaal € 4.357 bruto per maand bij een fulltime dienstverband/40 uur); een en ander is afhankelijk van ervaring en niveau.
 • Een goede pensioenregeling via PFZW.
 • Werkzaamheden op het kantoor van Fonds Gehandicaptensport, Prins Mauritslaan 11 te Badhoevedorp voor minimaal 60% van de werktijd.

Bij interesse stuur je een motivatie met CV, o.v.v Medewerker Communicatie & Voorlichting vóór 25 september 2022 naar saskia@fondsgehandicaptensport.nl. Wil je meer informatie over de functie? Mail Gwen Verhaegh, Manager Communicatie & Voorlichting: gwen@fondsgehandicaptensport.nl of bel 06-48120240.

We geloven dat diversiteit een brede visie en betere besluitvorming bevordert. Betrokkenheid van mensen met een beperking of handicap dragen bij aan onze doelstellingen. We nodigen mensen met een beperking of handicap graag uit om te solliciteren.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.