Nu doneren

hoofdfoto

Uniek Sporten: Aangepast sporten voor jou!

Ben jij op zoek naar sportaanbod bij jou in de buurt? Vind jouw sport op www.unieksporten.nl.

Sporten is voor mensen met een handicap in Nederland nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Het doel van Fonds Gehandicaptensport en haar partners is om sporten voor mensen met een handicap dichtbij huis mogelijk te maken. Vanuit deze ambitie is Fonds Gehandicaptensport gestart met het project Uniek Sporten.

Online sport community

Uniek sporten is een online sport community voor aangepast sporten en heeft de potentie om hét gehandicaptensport platform van Nederland te worden. De app van Uniek sporten brengt de vraag én het aanbod van gehandicaptensport landelijk in kaart, waardoor het aanbod vergroot wordt. De wens om in de buurt de juiste sport te vinden wordt echter ook vervuld door de mogelijkheid om regionaal naar sportaanbod te zoeken. Mensen met een handicap worden zo geholpen om een geschikte vorm van sporten of bewegen te vinden.

Subsidie voor verenigingen

Naast de vraag werken we ook aan het aanbod van gehandicaptensport. Verenigingen of sportaanbieders die willen starten met gehandicaptensportaanbod en daarbij financiële ondersteuning nodig hebben kunnen bij Fonds Gehandicaptensport een start- en/of stimuleringssubsidie aanvragen. Zo kunnen Uniek Sporten én de subsidies bijdragen aan het verhogen van het sportaanbod voor mensen met een handicap.

Klik hier voor meer informatie over de aanvraag van subsidies.

Samenwerking

Dit project voeren wij niet alleen uit. We hebben hiervoor regionale samenwerkingsverbanden met WMO regio’s en sportloketten. Ook krijgen wij steun van onze partners als NOC*NSF, BMC Advies, Stichting BLADT Charity, Ars Donandi/Belle10 fonds en Fonds NutsOhra.

Uniek Sporten wordt momenteel geïmplementeerd in 43 aangesloten WMO regio’s. Vanaf september 2016 worden het platform én de app officieel gelanceerd voor de gebruikers. Meer informatie over Uniek Sporten vind je op www.unieksporten.nl