Nu doneren

hoofdfoto

Sympany textielcontainer

Steun de gehandicaptensport en uw clubkas, laat een textielcontainer plaatsen!
Wanneer u een Sympany textielcontainer laat plaatsen steunt u de gehandicaptensport in Nederland. Meer ingezameld textiel betekent meer opbrengsten voor uw club/vereniging. Fonds Gehandicaptensport werkt hierbij samen met Sympany . Sympany is een charitatieve textielinzamelaar en heeft per januari 2015 deze nieuwe naam door de fusie tussen KICI en Humana. Ook een bijdrage leveren en ontvangen? Dat kan!

Hoe werkt het?
Eigenlijk is het heel eenvoudig: Sympany plaatst op een met u afgesproken moment een textielcontainer op het terrein van uw club/vereniging. Leden en bezoekers, maar ook buurtbewoners kunnen vervolgens hun ‘oude’ bruikbare kleding, schoenen en overig textiel in deze textielcontainer doneren. De plaatsing, het ledigen en onderhoud van de textielcontainer wordt verzorgd Sympany. Het enige wat van u wordt gevraagd is een vaste contactpersoon binnen uw club/vereniging. Iemand die in de gaten houdt of de container vol is en Sympany hierover telefonisch inlicht. Sympany komt vervolgens de container dan zo spoedig mogelijk ledigen, zodat deze weer gevuld kan worden voor Fonds Gehandicaptensport.

Meld hier uw club/vereniging aan
Meld eenvoudig uw club/vereniging aan voor plaatsing van een textielcontainer via emailadres FGS@sympany.nl.

Plaatsing textielcontainer
Binnen drie weken na ontvangst van de aanmelding neemt Sympany contact met u op om de plaatsing van de container in te plannen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Sympany op telefoonnummer 030-6570009 of emailadres FGS@sympany.nl

Alle textiel is welkom!
Zoals alle bedrijven moet ook Sympany voor het weggooien van afval. Denk daarom met ons mee en wees kritisch voordat u textiel in een container deponeert. Textiel dat erg vies en nat is kan niet worden hergebruikt. Wel kunt u kapot textiel doneren. Dat kost veel geld: Sympany betaalt ongeveer 113.000 euro per jaar aan bedrijfsafval. Met dit geld steunen zij liever een mooi goed doel als Fonds Gehandicaptensport!

Wat mag in de container?
WEL

Onder- en bovenkleding: T-shirts, truien,  hemden, broeken, rokken, jurken, sokken, kousen etc.

Schoenen, laarzen, gympen en sandalen

Handdoeken, theedoeken en washandje

Dekbedhoezen, lakens en deken

Gordijnen en vitrage

Jassen, jacks en riemen 

 Dassen, hoeden en petten

 Knuffels

 

NIET:

 Vloerbedekking en tapijt

 Matrassen, dekbedden en kussens  met olie en/of verf besmeurd textiel

 Natte kleding

 Textiele landbouw producten

  Kleding niet afkomstig van huishoudens

  Knipselresten en vulmateriaal

 

Voor alle textiel geldt dat het:

·         Schoon en niet verontreinigd is

·         Dat schoeisel per paar samengebonden/samengevoegd is

·         aangeboden wordt in een gesloten zak

·         Het nog door de inwerpklep van de container dient te passen, houd hiermee dus rekening bij het vullen
          van de zak

Procedure uitbetaling

Uitbetaling
Fonds Gehandicaptensport ontvangt van Sympany een rechtstreekse begunstiging. Heeft u met uw club of vereniging textiel ingezameld via een KICI of nu Sympanycontainer? Dan ontvangt uw vereniging voor de kilogrammen die zijn ingezameld en nog niet aan u zijn vergoed met terugwerkende kracht een vergoeding van 15 euro cent per ingezamelde kilo textiel. De uitbetalingen vinden plaats per kwartaal achteraf, de minimum hoeveelheid ingezameld textiel die Sympany uitbetaalt is 100 kg. Wanneer in een kwartaal die 100 kilogram niet wordt bereikt, zal deze hoeveelheid in een volgend kwartaal worden bijgeteld.

Contact
Voor vragen kunt u ons bellen: 030-6570009 of e-mailen: FGS@Sympany.nl. Sympany heeft voor u een eigen adviseur Inzameling & Hergebruik, die de plaatsing ook persoonlijk met u kan bespreken.

Hulp nodig bij publiciteit?
Om u te helpen de textielinzameling onder de aandacht te brengen kan Sympany u ondersteunen met persberichten en andere publicaties voor uw website, ledenkrant of jaar/programmaboekje. Wanneer uw leden bijvoorbeeld maar één keer per half jaar een (vuilnis)zak met textiel meenemen, levert dit al een mooi bedrag op.  Wanneer zich daar ook nog eens familie en vrienden voor gaan inzetten kan het bedrag zich snel verdubbelen.