Nu doneren

hoofdfoto

Sporttalent van het Jaar - Jury

De 3 sporters die op basis van het meeste aantal stemmen de finale hebben weten te bereiken, daarvan wordt een videoportret gemaakt. Deze worden door een onafhankelijke jury beoordeeld op basis van ondermeer de criteria sportiviteit, creativiteit, durf, lef en doorzettingsvermogen. Daarnaast zal het op het Nationaal Gala van de Gehandicaptensport op dinsdag 10 november, aanwezige publiek ook een stem uitbrengen. UIteindelijk zal op deze avond de winnaar bekend gemaakt worden. 

Samenstelling jury

Guus Hiddink
Als speler actief bij onder meer de Graafschap, PSV, N.E.C en als trainer bij PSV, Valencia, Real Madrid, Chelsea en Anzji. Als bondscoach leidde hij de nationale elftallen van Nederland, Zuid Korea, Australie, Rusland en Turkije.

 

Bibian Mentel
Een Nederlandse snowboardster, zij werd zes maal Nederlands kampioen op de onderdelen halfpipe en snowboardcross. Zij kwalificeerde zich in 2013 voor de Paralympische Winterspelen 2014 in Sotsji waar zij goud won op de snowboardcross.

In februari 2015 won ze goud op het onderdeel snowboardcross tijdens het wereldkampioenschap in het Spaanse La Molina. Bibian is de grondlegster van de Mentelity Foundation, een stichting die kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten wil krijgen.

 

Henny Jacobse
Ere-voorzitter van Gehandicaptensport Nederland/Special Olympics Nederland
Henny Jacobse stond in 1973 aan de wieg bij de geboorte van de NSG (Nederlandse Sportbond voor mensen met een verstandelijke handicap) en was de grondlegger van de fusie tussen Nebas (de sportbond voor mensen met een lichamelijke en zintuiglijke handicap) en de NSG, later Gehandicaptensport Nederland. Daarnaast nam hij het initiatief tot Special Olympics Nederland, de aangepaste wedstrijdsport voor mensen met een verstandelijke handicap.

Binnen Fonds Gehandicaptensport bekleedt Henny de functie van voorzitter van de Adviescommissie en daarnaast is hij nog actief bij als vrijwilliger bij een groot aantal organisaties.


André Cats
Chef de Mission van het Nederlands Paralympisch Team
André Cats (1968) is een Nederlands zwemtrainer. In de periode 1992-1996 was hij hoofdtrainer van DWK Barneveld. Ook was André als lid van de begeleidingstaf van de zwemploeg aanwezig in Atlanta tijdens de Olympische Spelen. Na de Olympische Spelen trad Cats in dienst bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waar hij tot 2008 actief gebleven is in diverse coachfuncties. Sinds 1 september 2008 is André Cats als prestatiemanager Paralympische sporten en Chef de Mission Paralympische Spelen 2010 en 2012 actief bij de sportkoepel NOC-NSF.


Marije Baart de la Faille – Deutekom
Marije Baart de la Faille – Deutekom (1977) is de lector Kracht van Sport. Zij draagt met haar lectoraat bij aan sportparticipatie en vitaliteit. Ook wil zij zicht krijgen op de waarde van (aangepaste) sport.

In 2014 is zij gestart als hogeschoolhoofddocent bij het faculteit Bewegen, Sport en Voeding van de HvA en als coördinator onderzoek bij de opleiding Sport en Bewegen van de hogeschool Inholland. Marije is auteur van ruim 50 wetenschappelijke artikelen.