Nu doneren

hoofdfoto

Sporttalent van het Jaar - Hoe werkt de verkiezing?

Om mee te doen aan de verkiezing Sporttalent van het Jaar moet je naar de stemsite www.sporttalentvanhetjaar.nl gaan. Daar schrijf je een korte motivatie met daarbij een leuke foto of een filmpje en geeft zo aan waarom de sporter die je nomineert de titel ‘Sporttalent van het jaar 2016’ verdient. De gehele verkiezing bestaat uit 5 stemrondes, een halve finale en een finale.

Wildcard

Onder alle inzendingen worden door de jury twee deelnemers gekozen die een wildcard krijgt op basis van de motivatie, het verhaal achter de inzending en dus direct doorgaat naar de halve finale. 

Stemrondes
Tijdens de stemrondes kunnen deelnemers zich aanmelden en kan er op alle deelnemers worden gestemd. Stemmers kunnen iedere dag 1x stemmen op zoveel kandidaten als ze willen. 

Na iedere ronde gaan de stemmen weer op nul: zo heeft iedereen telkens weer evenveel kans om de volgende ronde te winnen. Dus ook deelnemers die op een later moment worden genomineerd maken net zo veel kans als deelnemers die al eerder aangemeld zijn. 

Halve finale

Tijdens de halve finale kan heel Nederland stemmen op de 12 halve finalisten. De Top 3 kandidaten met de meeste stemmen gaan door naar de finale.

Finale

De jury kiest uit deze 3 finalisten de sporter waarvan zij vindt dat deze de titel ‘Sporttalent van het Jaar’ en de bijbehorende prijzen verdiend. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Nationaal Gala van de Gehandicaptensport op 8 november in de Amsterdam ArenA.