Nu doneren

hoofdfoto

Sportbonden

Sportbonden die van Fonds Gehandicaptensport financiële steun ontvangen zijn:
 

-        Atletiekunie
De Atletiekunie telt ongeveer 500 leden met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap, verspreid over 80 verschillende atletiekverenigingen. Gestreefd wordt naar een zo breed mogelijk aanbod voor atleten met een handicap door het hele land. Voor verenigingen die aan willen sluiten, is een werkboek beschikbaar en een opleiding voor trainers/begeleiders.

-        Koninklijke Nederlandse Dovensport Bond
De KNDSB biedt voor doven en slechthorenden de mogelijkheid om bij daar op ingerichte sportverenigingen in totaal vijftien takken van sport te beoefenen.

-        Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie
De KNGU biedt G-gym aan voor mensen met een verstandelijke beperking en Gym-Extra voor kinderen met een motorische beperking, een motorische achterstand of een chronische aandoening

De commissie Aangepast Sporten van de KNGU ondersteunt en begeleidt verenigingen die een lesaanbod willen opstarten voor genoemde groepen. Voor meer informatie en/of een uitgebreide handleiding om u te oriënteren op het opzetten van een sportuur voor een van de doelgroepen kan met  Team Sportparticipatie van de KNGU onduidelijk

-        Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
De KNHB biedt G-hockey aan voor mensen met een verstandelijke beperking en LG-hockey voor mensen met een lichamelijke beperking (niet rolstoelgebonden). Daarbij wil de hockeybond eveneens een bijdrage leveren aan de integratie van sporters met een handicap binnen de reguliere sportverenigingen. Voor verenigingen die G en LG-hockey willen starten, is een stappenplan beschikbaar en een startpakket. Het opleidingsaanbod bestaat uit een cursus voor beginnende begeleiders en er kunnen workshops van theorie en praktijk worden aangevraagd voor iedereen die zich wil bijscholen.

-        Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond 
Het KNKV biedt G-korfbal aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Al meer dan vijftig verenigingen zijn actief met G-korfbal. Het KNKV organiseert een G-korfbalcompetitie. Gedurende het jaar worden ook verschillende regionale toernooien georganiseerd. Eens in het jaar vindt het NK G-korfbal plaats en het andere jaar kunnen de teams zich inschrijven voor de Special Olympics Nationale Spelen. Voor korfbalverenigingen die met G-korfbal willen starten is een informatiepakket beschikbaar.

 

 

Nieuws en meer

 • 21

  Feb

  Honderden aanmeldingen voor speciale editie KPN Schaatsvriende...  Lees meer

 • 20

  Feb

  Een steuntje in de rug tijdens het Goed Geld Gala   Lees meer

 • 08

  Jan

  De drie winnaars van een (S)Cool on Wheels clinic zijn bekend!  Lees meer

 • 20

  Dec

  Ambassadeur Jetze Plat uitgeroepen tot Paralympisch Sporter va...  Lees meer

 • 15

  Dec

  1% FairShare partner M line verlengt samenwerking  Lees meer

 • Volledig overzicht