Nu doneren

hoofdfoto

Sponsoractie

Fonds Gehandicaptensport is afhankelijk van sponsoring om de clinic (S)Cool on Wheels gratis op uw school te kunnen geven.

Wilt u gegarandeerd een clinic op uw school? Organiseer dan een sponsoractie! Wanneer u met uw school/klas een sponsoractie organiseert, overlegt Fonds Gehandicaptensport met u de mogelijkheden en de periode waarin de clinic kan worden gegeven.

Met de organisatie van een sponsoractie worden twee doelen bereikt:
1. Groep 8 ontvangt een clinic (S)Cool on Wheels, waardoor kinderen leren én ervaren hoe belangrijk het is dat iedereen kan sporten en niemand buitenspel mag staan.
2. De kinderen halen geld op voor Fonds Gehandicaptensport, dat ten goede komt aan de sporters met een handicap. Zo dragen zij hun steentje bij aan het vergroten en verbeteren van het sportaanbod voor mensen met een handicap; als 1 team achter de sporters met een handicap!

Hoe organiseer je een sponsoractie?
Om u op weg te helpen bij het organiseren van een sponsoractie heeft Fonds Gehandicaptensport een compleet pakket beschikbaar met onder andere een handleiding voor een sponsorloop met een aankondigingsposter en flyers voor de sponsoren.

Download hier de handleiding sponsorloop en een voorbeeld van de aan te vragen aankondigingsposter en de flyer voor de sponsor.

Een word-bestand van de handleiding sponsorloop kan worden opgevraagd via info@scoolonwheels.nl

Gaan jullie net als Daltonschool de Meene in Zelhem en CBS De Rank in Spijkenisse een sponsorloop voor ons lopen?

Of tekenen jullie voor sporters met een handicap? Zo ja, ga dan naar Tekenfund.nl en klik als goed doel 'Fonds Gehandicaptensport' aan.

Jullie kunnen ook een sponsoractie houden zoals de leerlingen van Kindcentrum De Bakelaar in Bakel.

Meer voorbeelden van sponsoracties:

- Tijdens een tentoonstelling van zelfgemaakte tekeningen e.d., deze verkopen.

- Een benefietconcert/’-musical/-toneelstuk organiseren en een minimaal entreebedrag vragen.

- Bij het organiseren van een activiteit een (extra) bedrag voor de inschrijving vragen.

- Een kringloopverkoop organiseren.

- Een klusjesactie houden.

Landenestafette op OBS de Hoge Raven in Utrecht; echt geweldig!

Vrijdag 21 april liepen 325 leerlingen van OBS de Hoge Raven in Utrecht gedurende de hele dag voor de sporters met een handicap. ’s Morgens liepen de groepen 1 t/m 3 een sponsorloop en ’s middags de groepen 4 t/m 8 een landenestafette. De totale opbrengst van deze sponsorlopen was maar liefst € 5448,33.

Landenestafette met de groepen 4 t/m 8
‘De landenestafette was echt geweldig en is makkelijk te organiseren!’, aldus Loes Rietveld, de docent lichamelijke opvoeding.
Ieder landenteam bestond uit tenminste een leerling van groep 4, 5, 6, 7 en 8. Een leerling was de captain, die verantwoordelijk was voor de rondenkaart en een sportieve estafette. Ieder teamlid kreeg een papier met de vlag van het land voor op de borst.
Gedurende 45 minuten liepen de leerlingen, elkaar afwisselend na een high-five, zoveel mogelijk rondjes. Bij de stempeltafels werd de rondenkaart afgetekend. De sfeer was geweldig. Ouders en sponsors stonden in grote getale rondom het parcours en de DJ zorgde dat het looptempo hoog bleef door passende muziek te draaien en de lopers aan te moedigen. De kinderen hebben echt ontzettend hun best gedaan; zowel met het lopen als met het werven van sponsors.

Na afloop applaudisseerde iedereen voor:
- het sportiefste team
- het team dat de meeste rondjes had gelopen
- de leerling die het meeste geld bij de sponsoren had opgehaald
- voor zichzelf

Sponsoren om vast bedrag vragen
‘Wij hebben ervoor gekozen om de kinderen hun sponsors om een vast bedrag te vragen en dit bedrag meteen door hen te laten innen. Hierdoor ontvingen wij bijna de gehele opbrengst voordat de sponsorlopen waren. Meteen na de estafetteloop konden we dan ook het voorlopig opgehaalde bedrag van € 5.359.08 bekendmaken.
Het totale eindbedrag was € 5448,33.’

 

Voor meer informatie over de landenestafette kun je contact opnemen met Loes Rietveld, loesrietveld@live.nl of 06-48395898.