Nu doneren

hoofdfoto

Special Olympics - Over Special Olympics Nederland

Special Olympics Nederland is er voor alle sporters met een verstandelijke handicap en maakt deel uit van Special Olympics Inc., een wereldwijde organisatie waarbij meer dan 180 landen zijn aangesloten.

Special Olympics Nederland biedt sporters met een verstandelijke handicap de mogelijkheid om in wedstrijdverband deel te nemen aan lokale, regionale, nationale evenementen maar ook aan internationale evenementen zoals de World Summer Games en de World Winter Games. De wedstrijden staan open voor alle mensen met een verstandelijke beperking die ouder zijn dan acht jaar en die minimaal zes maanden hebben getraind in de betreffende tak van sport. Special Olympics kent 30 officiële takken van sport waarvoor, door Special Olympics,  sportreglementen zijn opgesteld.

In 2013 vonden in totaal 13 lokale en regionale evenementen en de uitzending van Team NL naar de World Winter Games in januari naar Zuid-Korea plaats.  Het grootste aantal evenementen sinds het bestaan van Special Olympics Nederland! En dat is een geweldige maar vooral ook belangrijke prestatie. Meer weten over Special Olympics? Ga naar www.specialolympics.nl

Torch Run
Wereldwijd zijn het politiemensen die het Special Olympics vuur (Flame of Hope) de stadions binnenbrengen waar de Special Olympics worden gehouden. Sinds enige jaren is in Nederland een afdeling van de wereldwijde "Torch Run" organisatie actief. Dit zijn politiemensen die zich inzetten voor Special Olympics. Zij  vragen door middel van acties het hele jaar door aandacht voor sporters met een verstandelijke handicap. Daarnaast zamelen zij geld in om zo de mogelijkheden voor deze sporters te vergroten.