Nu doneren

hoofdfoto

Special Olympics Nederland

Eén van de doelstellingen van Special Olympics Nederland is om verstandelijk gehandicapte kinderen en volwassenen een plaats te geven waar zij kunnen samenkomen om plezier te maken en te sporten. Het liefst nog geïntegreerd bij een reguliere sportvereniging dicht in de buurt. Het regelmatig kunnen trainen en deelnemen aan evenementen en wedstrijden, geeft mensen met een verstandelijke handicap de mogelijkheid om zich lichamelijk en motorisch te ontwikkelen. Ze kunnen plezier maken, vriendschappen opbouwen en deel uitmaken van een gemeenschap. Daarnaast wordt het zelfbewustzijn versterkt, angst en stress afgebroken, waardoor de zorg van alledag wordt verlicht. Daarom ondersteunt Fonds Gehandicaptensport al jaren de activiteiten van Special Olympics Nederland, waaronder de Special Olympics Regionale Spelen, Special Olympics Nationaal Evenementen, Special Olympics World Winter en World Summer Games en zo mogelijk de European Summer Games en de European Youth Games. Er zijn meer dan dertig Special Olympics sporten, waaronder atletiek, gymnastiek, handbal, judo, tennis, voetbal, zeilen en zwemmen.

Special Olympics Regionale Spelen
De op regionaal niveau georganiseerde Special Olympics Regionale Spelen duren één dag. Hierdoor kunnen ook de sporters met een verstandelijke handicap die niet lang van huis weg kunnen, meedoen.

Special Olympics Nationale Spelen
De Special Olympics Nationale Spelen worden eens per twee jaar ergens in Nederland gehouden, voor minimaal twaalf en maximaal twintig takken van sport. In 2014 worden deze Nationale Spelen op 13, 14 en 15 juni (onder voorbehoud) georganiseerd door Friesland.

Special Olympics Nationaal Evenementen
Een Special Olympics Nationaal Evenement is een toernooi voor één tak van sport. Soms doet SON de organisatie zelf, soms gebeurt dat door een vereniging of een sportbond.

Internationale evenementen
Special Olympics Nederland verzorgt en organiseert zelf de deelname van Nederlandse delegaties aan de Special Olympics World Winter en World Summer Games en zo mogelijk de European Summer Games en de European Youth Games.

Lees hier meer over Special Olympics Nederland