Nu doneren

hoofdfoto

Schenken via Notariële akte

Schenking aftrekbaar voor inkomstenbelasting
Een speciale manier om bij te dragen aan Fonds Gehandicaptensport is het schenken via notariële akte. U laat bij de notaris vastleggen dat u een bepaald bedrag voor tenminste vijf jaar achtereen aan Fonds Gehandicaptensport schenkt. Als dit in een notariële akte is vastgelegd, is dat gehele bedrag, zonder minimum of maximum, aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Een rekenvoorbeeld
U laat notarieel vastleggen dat u gedurende vijf jaar ieder jaar 500 euro overmaakt aan Fonds Gehandicaptensport. Uw tarief over de top van uw inkomen in box 1 bedraagt 52%. U trekt ieder jaar 500 euro af en bespaart 52% van 500 euro, dus 260 euro. Uw gift van 500 euro kost u dan 240 euro netto.

De voorwaarden
Aan schenken via een notariële akte zijn wel voorwaarden verbonden. U zegt voor minimaal vijf jaar een vaste jaarlijkse bijdrage toe. De schenking wordt vervolgens in een notariële akte vastgelegd.

Fonds Gehandicaptensport kan er voor zorg dragen dat de notariële akte wordt opgesteld en bij de notaris passeert. De schenkingsakte, die u kunt gebruiken bij het invullen van uw belastingaangifte, ontvangt u binnen een maand thuis. Bij een schenking van minimaal € 300,- per jaar neemt Fonds Gehandicaptensport de kosten van de akte voor haar rekening. Overigens kunt u de akte ook door een notaris van uw keuze laten opstellen.

Bereken uw voordeel
Via de Schenkcalculator kunt u berekenen welk bedrag u netto kwijt bent aan uw schenking. Ook kunt u uw periodieke gift via de Schenkservice laten afhandelen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fonds Gehandicaptensport, telefoon 020 - 737 21 70 of een e-mail sturen naar info@fondsgehandicaptensport.nl 

Meer informatie over dit onderwerp kunt u ook vinden op www.notaris.nl,www.belastingdienst.nlwww.goededoelen.nl.  

Schenken zonder Notariële akte

Vanaf heden is het niet meer noodzakelijk om voor een periodieke gift aan een goed doel een notariële akte op te  laten stellen. Met de overeenkomst voor een periodieke gift voldoet de schenker aan de eisen die de belastingdienst stelt als het gaat om het doen van schenkingen.

U kunt hier het formulier downloaden en invullen. Onderaan het formulier treft u nog een toelichting aan. 

U dient het formulier in te vullen en in tweevoud uit te printen en te ondertekenen. Daarna kunt u beide formulieren sturen naar: Fonds Gehandicaptensport, Bankrashof 3, 1183 NP Amstelveen. U ontvangt van ons vervolgens een mede-ingevuld en -ondertekend exemplaar retour, welke u goed dient te bewaren.

In het document Questions en Answers dat door de Vereniging van Fondsenwervende Instellingen (VFI) is opgesteld en welke u hier kunt downloaden, treft u de meest gestelde vragen en antwoorden aan.

Namens Fonds Gehandicaptensport en alle sporters met een handicap in Nederland heel hartelijk dank voor uw steun!

 

Nieuws en meer

 • 08

  Jan

  De drie winnaars van een (S)Cool on Wheels clinic zijn bekend!  Lees meer

 • 20

  Dec

  Ambassadeur Jetze Plat uitgeroepen tot Paralympisch Sporter va...  Lees meer

 • 15

  Dec

  1% FairShare partner M line verlengt samenwerking  Lees meer

 • 05

  Dec

  Fonds Gehandicaptensport met Goudkoorts officieel partner Mast...  Lees meer

 • 29

  Nov

  Winnaars Uniek Sporttalent 2017 gehuldigd tijdens Nationaal Ga...  Lees meer

 • Volledig overzicht