Nu doneren

hoofdfoto

Schenken via notariële akte

Schenking aftrekbaar voor inkomstenbelasting
Een speciale manier om bij te dragen aan Fonds Gehandicaptensport is het schenken via notariële akte. U laat bij de notaris vastleggen dat u een bepaald bedrag voor tenminste vijf jaar achtereen aan Fonds Gehandicaptensport schenkt. Als dit in een notariële akte is vastgelegd, is dat gehele bedrag, zonder minimum of maximum, aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Een rekenvoorbeeld
U laat notarieel vastleggen dat u gedurende vijf jaar ieder jaar 500 euro overmaakt aan Fonds Gehandicaptensport. Uw tarief over de top van uw inkomen in box 1 bedraagt 52%. U trekt ieder jaar 500 euro af en bespaart 52% van 500 euro, dus 260 euro. Uw gift van 500 euro kost u dan 240 euro netto.

De voorwaarden
Aan schenken via een notariële akte zijn wel voorwaarden verbonden. U zegt voor minimaal vijf jaar een vaste jaarlijkse bijdrage toe. De schenking wordt vervolgens in een notariële akte vastgelegd.

Fonds Gehandicaptensport kan er voor zorg dragen dat de notariële akte wordt opgesteld en bij de notaris passeert. De schenkingsakte, die u kunt gebruiken bij het invullen van uw belastingaangifte, ontvangt u binnen een maand thuis. Bij een schenking van minimaal € 300,- per jaar neemt Fonds Gehandicaptensport de kosten van de akte voor haar rekening. Overigens kunt u de akte ook door een notaris van uw keuze laten opstellen.

Bereken uw voordeel
Via de Schenkcalculator kunt u berekenen welk bedrag u netto kwijt bent aan uw schenking. Ook kunt u uw periodieke gift via de Schenkservice laten afhandelen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fonds Gehandicaptensport, telefoon 020 - 737 21 70 of een e-mail sturen naar info@fondsgehandicaptensport.nl 

Meer informatie over dit onderwerp kunt u ook vinden op www.notaris.nl,www.belastingdienst.nlwww.goededoelen.nl.  

Nieuws en meer

 • 27

  Jul

  Jubileum editie Nationaal G-Voetbal Toernooi Barendrecht  Lees meer

 • 14

  Jul

  Meld je aan voor de G-voetbaldag 26 augustus bij VV Olde Veste!   Lees meer

 • 12

  Jul

  Fonds Gehandicaptensport aangesloten bij projectgroep 'De...  Lees meer

 • 05

  Jul

  MT Fonds Gehandicaptensport verrijkt met Martijn Kabbes  Lees meer

 • 04

  Jul

  Wie is jouw Sporttalent van het Jaar?   Lees meer

 • Volledig overzicht