hoofdfoto

Sailwise

‘Normaal wat normaal kan en speciaal wat speciaal moet.’

‘Watersporten kan iedereen’, is het uitgangspunt van SailWise. Of je nu in een rolstoel zit, blind bent, lichamelijk of verstandelijk gehandicapt… de wind maakt geen onderscheid. SailWise biedt mensen ongeacht hun handicap de gelegenheid actief te watersporten. Dit kan vanaf drie accommodaties, die volledig zijn aangepast en voorzien van alle comfort:

Catamaran Beatrix; de ultieme zeilbeleving in Friesland.

Tweemastklipper Lutgerdina; lekker zeilen en droogvallen op het Wad.

Watersporteiland Robinson Crusoe; een complete mix aan watersporten in Loosdrecht.

Met de ondersteuning van onder meer Fonds Gehandicaptensport kunnen jaarlijks honderden mensen met een handicap genieten van alles wat het water te bieden heeft. SailWise gaat daarbij uit van de mogelijkheden, niet van de beperkingen.

Sinds juni 2010 is het voormalige kaaspackhuis in Elahuizen aan de Fluessen in gebruik genomen als uitvalsbasis en verblijfsaccommodatie voor de Catamaran Beatrix. Het Commandeurshuis en het achterliggende ‘t Packhuys werden omgedoopt tot It Sailhûs. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt SailWise om It Sailhûs te ontwikkelen tot een aangepast watersportcentrum voor mensen met een handicap.

It Sailhûs zal worden ingericht met een aantal aangepaste (zorg)appartementen, een lift en een speciale groepsaccommodatie. De haven zal niet alleen de thuisbasis blijven voor de Catamaran Beatrix, maar ook worden voorzien van ruim voldoende aangepast en toegankelijk vaarmateriaal dat geschikt is voor elke handicap.

Lees hier meer over SailWise