Wat we in 2019 hebben gerealiseerd

 

387 Subsidies O.a. 127 sportverenigingen hebben in 2019 al een start- of stimuleringssubsidie ontvangen t.b.v. de ontwikkeling van gehandicaptensport binnen de vereniging. Kijk hier voor een aantal mooie voorbeelden.

33.000 Breedtesporters hebben in 2019 al steun van ons ontvangen middels deze subsidies, steun van organisaties als SailWise, Special Olympics en grote sportieve evenementen (diverse EK’s en WK’s voor sporters met een handicap).

275 Clinics zijn er in 2019 al gegeven door ons voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels waarbij we kinderen vertellen en laten ervaren hoe het is om te sporten en leven met een handicap. Hier hebben al ruim 7.500 kinderen aan meegedaan. Vele scholen hebben zich voor de gehandicaptensport ingezet door een sponsoractie te organiseren. In Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht geeft (S)Cool on Wheels het merendeel van de clinics.

Nederland is grotendeels via de gemeente of sportservice aangesloten bij Uniek Sporten, de komende maanden worden de laatste gemeenten gelanceerd op het platform. Gezamenlijk maken deze sportconsulenten, die lokaal het sportaanbod beheren, 3.600 sportaanbieders en daarmee ruim 5.900 sportactiviteiten vindbaar. Sinds de start weten meer dan 860.000 unieke bezoekers de website en app te vinden en worden zo naar een passende sport begeleidt.

94 Unieke Sporttalenten deden mee aan de verkiezing Sporttalent van het Jaar, er werden ruim 18.000 stemmen uitgebracht.

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond, het versterkt je sociale positie en het geeft vertrouwen! Fonds Gehandicaptensport*
ondersteunt sportorganisaties zodat iedereen met een handicap structureel dicht bij huis kan sporten en
sport ook voor hen vanzelfsprekend wordt. Hoe wordt je bijdrage besteed?

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Maak sport eerlijk