Nu doneren

hoofdfoto

Optimist on Tour - Home

Kom aangepast zeilen tijdens de Olympic Experience!
De Optimist on Tour reist deze zomer opnieuw door Nederland! Wil jij of een bekende van jou, onder professionele begeleiding kennismaken met de aangepaste zeilsport? Fonds Gehandicaptensport, SailWise en het Watersportverbond nodigen kinderen met een handicap uit om aangepast te watersporten bij de Optimist on Tour tijdens de Olympic Experience in Den Haag. 

Optimist on Tour & SailWise
Het Fonds is maatschappelijk partner van Delta Lloyd en het programma Optimist On Tour. Een landelijk programma om kinderen kennis te laten maken met de watersport. Zie voor meer informatie: www.optimistontour.nl
|
Tijdens de Optimist on Tour zorgt SailWise in samenwerking met Delta Lloyd en het Watersportverbond voor een veilig zeilprogramma met professionele begeleiding en goede zwemvesten. Er zijn vrijwilligers vanuit SailWise die alle kinderen helpen bij het in- en uitstappen [zo nodig met tillift] en om samen te zeilen in de 2-persoonsbootjes. Op die manier kunnen de gehandicapte watersporters op een veilige en actieve manier kennismaken met zeilen. 

Olympic Experience
De Olympische Spelen van Rio 2016 optimaal beleven? Kom dan van 6 tot en met 21 augustus naar de Olympic Experience Den Haag! Het sportstrand van Den Haag verandert tijdens de Spelen in een olympisch Rio waar jij, als ultieme sportfan, kunt sporten, sport kijken en sport beleven. Er is iedere dag volop entertainment, er zijn meer dan 25 sporten te beoefenen en de wedstrijden van TeamNL worden live uitgezonden. Fonds Gehandicaptensport biedt in samenwerking met Johan Cruijff Foundation en Esther Vergeer Foundation diverse sporten voor mensen met een handicap aan. Meer info: https://teamnl.org/olympicexperience

Inschrijving Optimist on Tour - Olympic Experience 
Wil jij of een bekende van jou komen zeilen bij Optimist on Tour tijdens de Olympic Experience. Dat kan op zondag 14 en zaterdag 20 augustus. Iedereen tussen de 6 en 16 jaar met een verstandelijk, lichamelijke of zintuiglijke handicap is van harte welkom! Je kunt je aanmelden via optimistontour@fondsgehandicaptensport.nl o.v.v. Optimist on Tour. Graag de volgende informatie vermelden: vorm van handicap deelnemer, rolstoel ja/nee, gebruik van tillift ja/nee, welke dag en voorkeur tijdsvak (ochtend of middag) en totaal aantal personen en begeleiders (max. 2 p.p.). Iedere deelnemer ontvangt 3 gratis toegangskaarten voor de Olympic Experience. 

Iedereen is welkom bij Optimist on Tour om kennis te maken met watersport. Familie en vrienden kunnen dus gezellig mee. Kinderen zonder handicap kunnen zich aanmelden via de reguliere website van Optimist on Tour.

Bekijk hier vast de instructievideo van Optimist on Tour. Zodat je goed voorbereid aan de start verschijnt. 

Vragen?
Heb je vragen over de zeildag? Mail dan naar optimistontour@fondsgehandicaptensport.nl