Waar wordt het geld van Fonds Gehandicaptensport aan besteed?

dinsdag 31 maart 2020

Ieder jaar heeft Fonds Gehandicaptensport een vaste collecteweek. Dit jaar zou deze collecteweek plaatsvinden van 29 maart tot 4 april. En aangezien we dit jaar niet langs de deuren kunnen, komen we online bij je langs. Want we laten de sporters met een handicap niet in de steek.

Partners, mediapartijen, topsporters, ambassadeurs, collectanten en verenigingen zetten zich massaal in, om alsnog geld op te halen voor de gehandicaptensport. De boodschap: Tik 'n euro en tik 'm door! is hierbij leidend. Want ook met een klein bedrag, kun je al een groot verschil maken. Hieronder lees je wat er met het bedrag gebeurt wat er via de online collecte wordt opgehaald.

Waar wordt het geld van Fonds Gehandicaptensport aan besteed?
De gelden worden met name ingezet bij lokale sportverenigingen met een gehandicaptensportaanbod. Deze verenigingen helpen met hun vrijwilligers bij de collecte en krijgen daar direct 50% van het opgehaalde opbrengst voor terug, die zij weer kunnen investeren in het gehandicaptensportaanbod. Daarnaast investeren wij in stimuleringsactiviteiten en speciale materialen bij clubs en geven wij startsubsidies voor verenigingen die gehandicaptensport introduceren binnen de club. Dankzij donaties hebben we in 2019 maar liefst 387 projecten ondersteund; waarmee we 42.172 mensen met een handicap hebben gestimuleerd om te gaan sporten.

Wilt u meer weten over onze activiteiten? Kijk dan eens op onze impactpagina.