Versterking voor bestuur Fonds Gehandicaptensport

donderdag 26 april 2018

Met de komst van Henk Markerink als voorzitter en Frans van Steenis, Bob van Oosterhout en Peter van Keulen als bestuursleden is Fonds Gehandicaptensport op sterkte voor de toekomst. Met het 9-tal ‘zwaargewichten’ zijn alle belangrijke expertises ingevuld.
 
Voorzitter Henk Markerink: "In 2030 zal gehandicaptensport de normaalste zaak van de wereld zijn. Nederland telt 1,7 miljoen mensen met een matige tot zware handicap. Daarvan hebben bijna 500.000 mensen moeite bij het vinden en het beoefenen van sport. Onze bestuursleden knokken voor gelijkwaardige aandacht en sportparticipatie”

Nike Boor "Team Fonds Gehandicaptensport zal een lans breken om in iedere begroting, van de (lokale) overheid of sportvereniging, de meerkosten voor gehandicaptensport automatisch op te nemen en hoofdelijk te verdelen. Net als de aandacht voor- en structureel sporten, zou dit de gewoonste zaak van de wereld moeten zijn”.

Half juli 2016 moest onverwacht afscheid genomen worden van Uri Coronel. Niet alleen als gepassioneerd en bevlogen bestuurder ook een groot verlies van kennis. ook. Ook passeerde drie keer de maximale bestuurstermijn (12 jaar); per 1 januari 2017 legde Peter Vogelzang de voorzittershamer neer, 1 januari jl. vertrok Frank Peters en 1 maart jl ook Frank van den Wall Bake. Prominente bestuurders met een hart voor de gehandicaptensport.

Nike Boor "Maar niet voordat ze, samen met de overige bestuursleden, Fonds Gehandicaptensport klaargestoomd hebben tot dé innovatieve fondsenwervende organisatie in Nederland. Klaar voor de toekomst. Door creativiteit te combineren met commercie. Daar zijn wij het bestuur dankbaar voor.”


Van 1%FairShare® 2.0 tot innovatieve proposities

In alle stilte werd de sportcommunity Uniek Sporten® ontwikkeld; een multi-sided platform. Waar alles te vinden is over sporten met een handicap. Voor en door sporters. Net gestart en direct midden in de roos; ruim 300.000 unieke bezoekers in ca.6 maanden. 

Uniek Sporten®; een publiek-private samenwerking met o.a. 1%FairShare® partners en lokale overheden, faciliteert de match tussen sporter en vereniging, inspireert met sportverhalen en sportnieuws. Participerende verenigingen kunnen start- en stimuleringssubsidies aanvragen. De toegankelijkheid van sportaccommodaties is toegevoegd en nieuwe services als sportmaatjes en online personal trainers staan op de rol. Alles afgestemd op de behoeften van de 1,7 miljoen sporters met een handicap.


Nieuwe bestuursleden

Bob van Oosterhout, oprichter sportmarketingbureau Triple Double, Sportmarketeer van 2009, Sponsor Personality van 2010, verkozen tot meest invloedrijke persoon in de Nederlandse sportsponsoring in zowel 2013 en 2016, sinds 2014 commissaris bij de Coöperatie Eerste Divisie in 2017 benoemd tot bestuurslid van de PSV Foundation, columnist, auteur en voorzitter NIMA Sport "Gewoon lekker sporten in de buurt. Voor iedereen. Ik lever graag mijn bijdrage op het snijvlak van commercie en creatie mét onstuitbaar enthousiasme”.

Peter van Keulen, oprichter en eigenaar Public Matters, "Het is belangrijk dat sportparticipatie voor iedereen in Nederland mogelijk is. Deze toegankelijkheid vraagt om evenredige aandacht bij het Nederlandse publiek, het Nederlands bedrijfsleven én in Den Haag. Dit moet net zo vanzelfsprekend zijn als de aandacht voor het sporten”.


Kom in actie! Sporten is voor iedereen.