Verenigingen collecteren met eigen online collectebus

maandag 30 maart 2020

RKSV Minor uit Nuth is al jaren een vaste waarde bij de collecteweek van het Fonds Gehandicaptensport. Nu de collectanten niet langs de deuren kunnen had collecte-organisator Patrick Kusters gelijk een digitale collectebus aangemaakt. Hij was verbaasd hoe gemakkelijk dat ging: binnen twee uur haalde hij al 300 euro mee op!

Patrick Kusters organiseert al sinds 2005 samen met Rosé Hermans de collecteweek voor het Fonds Gehandicaptensport vanuit voetbalvereniging RKSV Minor. Rosé verzorgt de planning van de routes en onderhoudt het contact met de collectanten. Patrick doet de financiële administratie van de collecte.

Appgroepen
Toen Patrick afgelopen week hoorde dat de collecte in digitale vorm doorgaat, had hij gelijk een digitale collectebus voor RKSV Minor aangemaakt. “Ik heb een paar grote Whatsappgroepen waar ik die collectebus gelijk in heb gedeeld. Ik ben bijvoorbeeld leider van het derde elftal en ik speel zelf bij de veteranen. Verder heb ik het ook naar de carnavalsvereniging gestuurd en naar al mijn collega’s.” Op de website van de club werd op de homepagina ook een berichtje met een button geplaatst en mede-organisator Rosé had alle collectanten gevraagd de digitale bus te delen in hun netwerk. “Hoe meer mensen het delen, hoe beter natuurlijk!”

Patrick kan andere collecte-organisatoren zeker aanraden hetzelfde te doen. “Het gaat op zich heel snel. Ik dacht nog daar zal niet zoveel uitkomen, maar iedere euro voor de gehandicaptensport en onze vereniging is mooi meegenomen. Ik was daarom ook echt verbaasd dat ik binnen twee uur al 300 euro binnen had.”

Helft van de opbrengst is voor eigen vereniging
De helft van de opbrengst van de collecte gaat naar de vereniging om activiteiten voor de gehandicaptensport op te kunnen doen. Daarom is de collecteweek voor RKSV Minor ook zo belangrijk, legt Patrick uit. De andere helft van de opbrengst komt ook volledig ten goede aan de gehandicaptensport. Benieuwd waar Fonds Gehandicaptensport dit aan besteedt? Kijk dan eens op onze impactpagina.

Wil jij nou ook een eigen online collectebus? Open 'm dan hieronder of tik meteen een euro voor alle sporters met een handicap op: tikeeneuro.nl