Handige links

Vacature: Medewerker Content en Community

woensdag 24 februari 2021

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dat doen wij door middel van het financieren van sportevenementen, het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties zonder winstoogmerk, het werven van (financiële) middelen en het geven van voorlichting.

Ben jij een hands-on communicatiespecialist die zich met enthousiasme en energie wil inzetten voor sporters met een handicap? Fonds Gehandicaptensport wil dat sporten voor mensen met een beperking in 2030 vanzelfsprekend is. Lang nog niet overal is het sportaanbod namelijk toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Wij hebben de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel en dichtbij huis mogelijk te maken. Pas dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen. De afdeling Communicatie zet zich dagelijks in om het werk van het fonds naar buiten te brengen via campagnes, eigen kanalen en de (vrije) media.

Ter ondersteuning van dit kleine team zijn we per 1 april op zoek naar een:

Medewerker Content en Community (32 - 40 uur per week)

Als proactieve spin-in-het-web vervul je een centrale rol in het communicatieteam. Je hebt aantoonbare affiniteit met merken en communicatie. Je biedt ondersteuning aan de Manager Communicatie en Voorlichting in de disciplines corporate communicatie, PR/media, online media, publiekscampagnes, evenementen, voorlichting en content. Dit doe je aan de hand van de communicatiestrategie van Fonds Gehandicaptensport t.b.v. naamsbekendheid, positionering en fondsenwerving.

In opdracht van de diverse afdelingen voer je ondersteunende werkzaamheden op het gebied van communicatie uit, zoals het uitwerken van campagnes, bijhouden van de contentkalender, het bouwen van een community binnen de doelgroep, hulp bij online/offline evenementen intern/extern, etc. De functie van Medewerker Content en Community is een operationele functie en draagt bij aan de positionering van de organisatie, door het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van content en community building

Dit ben jij

 • Jij bent een dienstverlenende persoonlijkheid met een proactieve en enthousiaste instelling waardoor je in staat bent de diverse disciplines optimale ondersteuning te bieden en hun werklast te verlichten.
 • Je voelt je prettig in een ondersteunende rol, maar neemt ook graag en gemakkelijk initiatief. Op die manier kun je ook zelfstandig projecten uitvoeren.
 • Je bent -mede- aanspreekpunt voor collega's en externe relaties en bent in staat reguliere vragen zelfstandig af te werken of bij meer complexe zaken door te verwijzen naar de Manager Communicatie & Voorlichting.
 • Je hebt minimaal MBO+ werk- en denkniveau en 1-2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt een relevante opleiding afgerond op het gebied van communicatie en/of marketing.
 • Jouw (Nederlandse) uitdrukkingsvaardigheid is zowel mondeling als schriftelijk uitstekend.
 • Affiniteit met en netwerk in de (gehandicapten)sport is een welkome aanvulling.

Dit bieden wij

 • Startdatum: bij voorkeur 1 april 2021 of zo snel mogelijk na deze datum.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd t/m 31 december 2021. Bij goed functioneren kan dit worden omgezet naar een vast dienstverband.
 • Een werktijd van 32 tot 40 uur per week, in overleg in te vullen.
 • Salariëring conform de richtlijnen van het VFI.
 • Een salaris op basis van schaal 6 (minimum van € 2.961,- met doorgroeimogelijkheden naar maximaal € 3.638,-bruto per maand bij een fulltime dienstverband)
 • Een goede pensioenregeling via PFZW.
 • Werkzaamheden op het kantoor van Fonds Gehandicaptensport, Prins Mauritslaan 11 te Badhoevedorp. In overleg is het af en toe mogelijk om thuis te werken (Covid ontwikkelingen in acht nemend).

Interesse?

Bij interesse stuur je een brief met CV en/of videopitch, o.v.v Medewerker Content en Community vóór 15 maart 2021 naar saskia@fondsgehandicaptensport.nl. Wil je meer informatie over de functie? Mail Gwen Verhaegh, Manager Communicatie & Voorlichting: gwen@fondsgehandicaptensport.nl of bel 06-48120240.

We geloven dat diversiteit een brede visie en betere besluitvorming bevordert. Betrokkenheid van mensen met een beperking of handicap dragen bij aan onze doelstellingen. We nodigen mensen met een beperking of handicap graag uit om te solliciteren.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.