SV Candia 66 laat de digitale collectebus lekker rond gaan

woensdag 1 april 2020

Voetbalvereniging S.V Candia 66 uit Rhenen heeft sinds twee jaar een G-team. Vorig jaar besloot teamleider Miranda van Druten om mee te doen met de collecte, want dat levert de vereniging ook een mooie bijdrage op. De helft van de eigen opbrengst gaat namelijk terug naar de vereniging om een mooie activiteit voor de gehandicaptensport te organiseren. “Daar hebben we vorig jaar al iets leuks meegedaan”, vertelt ze.

Miranda heeft zelf een zoon met een beperking en weet daardoor dat sport voor kinderen met een beperking erg belangrijk is. “De meeste kinderen zitten ook op een speciale school en die school staat nooit in je woonplaats. Dan merk je ook dat kinderen snel vervreemden: ze spelen niet zo veel meer buiten, er komen niet zo vaak vriendjes aan de deur. Dan merk je toch dat sport verbindt.”

Sociale contacten
Haar zoon heeft drie seizoen gevoetbald bij een club in Wageningen, maar dat was toch steeds dertig minuten rijden. Ze kwam daarom op het idee om dichterbij een G-team op te zetten bij S.V. Candia ’66 in Rhenen. “Het is toch prettig als deze kinderen leeftijdsgenoten uit de buurt hebben om de sociale contacten mee aan te halen.” Het G-team bestaat dus nog niet zo lang, maar ze ziet wel dat het al een hecht team is geworden. “Onderling gaat het altijd goed. Iedereen wordt ook volledig geaccepteerd in het team.”

Slotfeestje
De collecte van Fonds Gehandicaptensport greep Miranda vorig jaar al aan om iets leuks op de club te organiseren met het G-team. “We zijn met twintig tot vijfentwintig collectanten langs de deuren gegaan. Alle ouders met de kinderen uit het team deden mee en we hadden op drie plekken een vaste collectebus staan. Daarmee hadden we 2300 euro opgehaald! Het is leuk dat je met het hele team inzet om daarna iets leuks met dat geld te kunnen gaan doen.”

Met de helft van die opbrengst kon S.V. Candia ’66 namelijk een leuke slotdag van het seizoen organiseren. “We hebben heel veel sponsoren en mensen die ons ondersteunen. Daarom hebben we een slotdag georganiseerd met een toernooitje en een barbecue om de sponsoren te bedanken. En zo hadden we ook gelijk voor het team iets leuks!”

Goede start
Dit jaar kon het G-team niet langs de deuren en moest Miranda dus iedereen binnen de club digitaal zien te mobiliseren. “Ik heb eerst een berichtje naar de voorzitter van de club gestuurd om te vragen of hij het ook een goed idee vond. Hij was meteen enthousiast en zei gelijk dat eerste 100 euro van hem was.” Na dat goede begin deelde Miranda de digitale collectebus in de groepsapp van de ouders van het G-team, op Facebook en in persoonlijke berichten. “De secretaris van S.V. Candia ’66 heeft ook een mail verstuurd naar de ruim 500 mailadressen van de leden van de club om onze collectebus te delen. Op Facebook herhaal ik de oproep ook nog een aantal keer. Dus zo laten we collecte lekker rond gaan!”