Succesvol G-toernooi bij MVC’19

woensdag 23 januari 2019

Dankzij de subsidie van Fonds Gehandicaptensport kon MVC’19 ook dit jaar een prachtig G-toernooi realiseren. MVC’19 heeft al meer dan 20 jaar een G-afdeling waarbij veel sporters wekelijks actiefzijn. En omdat er niet veel toernooien worden georganiseerd voor deze doelgroep organiseert MVC’19 al jaren een gezellig G-toernooi.

Méér dan sport alleen
Het G-toernooi was een prachtig sportieve dag waaraan maar liefst tien teams met 110 spelers, 40 begeleiders en 100 toeschouwers een bijdrage aan hebben geleverd. Naast het G-toernooi een sportieve dag is, is er ook ruimte om samen te zijn. Als team wordt er samen gegeten en er is individuele aandacht voor de spelers. Mooi is het om te zien dat ook ouders en begeleiders de moeite nemen om even te komen kijken wat gewaardeerd wordt door de spelers.

De dag in een notendop!
De dag begon al vroeg. Om 08.00u stonden alle vrijwilligers paraat om de accommodatie van MVC’19 feestelijk aan te kleden en om de velden klaar te maken voor alle G-voetballers. Op klokslag 09.00 uur druppelden de eerste teams al binnen, wat een feest! Blije gezichten met iets wat spanning. Om 10.15 uur werd het toernooi geopend door de wethouder, waarna alle tien de teams actief begonnen aan hun eigen warming-up. Om 10.45 uur was het dan eindelijk zover en gingen dan echt de wedstrijden van start. Het plezier straalde van de voetballers af. Lekker tegen een balletje trappen was belangrijker dan winnen. Ze hebben zich voor 100 procent gegeven en zorgden voor een waar voetbalfeest. Op deze dag heeft niemand buiten spel gestaan en geschitterd op zijn/haar eigen manier! Saamhorigheid en sportiviteit voerde de boventoon. Zowel de actieve als niet-actieve aanwezigen hebben genoten!