Special Olympic Sportdagen voor speciaal onderwijs dankzij sponsorloop voor Fonds Gehandicaptensport

dinsdag 15 mei 2018

Op woensdag 16 en donderdag 17 mei maken ruim 450 leerlingen van het speciaal onderwijs in Zaanstad kennis met 7 verschillende sporten tijdens de Special Olympic Sportdagen! Lokale verenigingen geven clinics aan kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en kinderen met een gedragsstoornis op het Sportpark de Kuil in Zaandam. Het beloven mooie sportdagen te worden!

De Special Olympic Sportdagen zijn onder andere mogelijk gemaakt door tweedeklassers van het Pascal College die voor Fonds Gehandicaptensport een sponsorloop liepen. De opbrengst is volledig naar de sportdagen gegaan! De tweedeklassers komen tevens op woensdag 16 mei de verenigingen helpen bij het geven van de clinics op de sportdagen. Mede dankzij deze bijdrage kan echt íedereen sporten en staat niemand buitenspel!

Tijdens de sportdagen gaan leerlingen van zes speciaal onderwijsscholen kennismaken met verschillende aangepaste sporten, waaronder atletiek, gymnastiek, tennis, voetbal, hockey, judo en dansen. De sportdagen worden feestelijk geopend door danser Juvat Westendorp die de leerlingen klaar stoomt met een swingende warming-up! Aan het einde krijgen alle deelnemers een medaille omgehangen door Burgemeester Jan Hamming.

De Special Olympic Sportdagen worden georganiseerd door Platform Aangepast Sporten (bestaande uit 14 sportverenigingen) in samenwerking met Team Sportservice Zaanstreek-Waterland en Dynamica XL. Na de Special Olympic Sportdagen kunnen de leerlingen een aantal proeflessen volgen bij de verschillende sportaanbieders.

Voor meer informatie over de sportdagen of andere vragen over aangepast sporten kan contact worden opgenomen met de regioconsulent aangepast sporten van Team Sportservice: Kelly Tiggelman, ktiggelman@teamsportservice.nl.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.