Handige links

Santa Ride

zondag 19 december 2021

Maak jij deel uit van het rood-witte peloton van kerstmannen? In navolging van de IJsselmeer Challenge organiseren wij nu de Santa Ride! Fiets in Santa Style voor Fonds Gehandicaptensport. Op zondag 19 december kun je meedoen bij één van de 4 startplaatsen: Eindhoven, Amerongen, Delft en Haarlem.

Alle opbrengsten van de Santa Ride gaat naar Uniek Sporten Hulpmiddelen. De financiering voor een sporthulpmiddel zoals een sportrolstoel of prothese is vaak een probleem voor mensen met een beperking. Zonder (geschikt) sporthulpmiddel is sporten voor vaak niet mogelijk. Daarom heeft Fonds Gehandicaptensport het platform Uniek Sporten ontwikkeld; een online sport community voor alle sporters met een beperking waar je bijvoorbeeld geholpen wordt met de financiering van een sporthulpmiddel.

Afgelopen jaar ontdekte Sigrid Scholten per toeval het racerunnen. Zij is in het dagelijks leven rolstoelgebonden, maar bij deze sport kan ze even uit haar stoel om over de atletiekbaan te racen. Ze kon eerst al een racerunner lenen om het te proberen, maar een eigen racerunner zou voor haar ideaal zijn. Een buurtsportcoach hielp Sigrid bij de aanvraag en ontdekte op het juiste moment de mogelijkheid van Uniek Sporten Hulpmiddelen. “Het is een doorbraak voor haar, want anders was het nooit zo snel gelukt.”

Help jij ons om deze unieke sporters dit jaar een extra mooie kerst te bezorgen?

Schrijf je hier in en start jouw eigen actiepagina en zet je samen met ons in voor de sporters met een handicap.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.