Rolstoelsporter en ambassadeur Marc de Hond overleden

donderdag 4 juni 2020

Rolstoelsporter, ambassadeur en klankbord Marc de Hond is woensdag op 42-jarige leeftijd overleden. De Hond stierf aan de gevolgen van kanker. Hij wordt donderdag in besloten kring begraven, laat een woordvoerder namens de familie weten.

Het was jarenlang Marc’s grootste droom om ooit in Oranje te spelen. Als klein voetbalkeepertje fantaseerde hij al van zijn debuut als international. Zijn droom kwam uit; maar op een andere manier dan hij zich had voorgesteld. In 2002, op 25-jarige leeftijd maakte een dwarslaesie abrupt een eind aan zijn voetbalambities. Vijf jaar later werd hij alsnog geselecteerd voor zijn eerste interland… in het Nederlands Rolstoelbasketbalteam.

Marc weigerde te kijken naar wat hij niet meer kon, maar focuste zich op wat hij nog wel kon. Volgens Marc bezit ieder mens de KRACHT om zich aan te passen aan nieuwe situaties. Op deze manier ontpopte Marc zich als een belangrijke inspiratiebron voor sporters met een beperking. Zo ging hij drie keer voor de NOS mee als commentator naar de Paralympische Winterspelen en gaf hij diverse lezingen en theatershows over het omgaan met tegenslagen.

Eeuwige ster
Remona, de vrouw van Marc de Hond schrijft namens de familie in een bericht op Facebook: ,,“Er is niet alleen licht aan het einde van de tunnel, maar je kunt ook gewoon lampjes in de tunnel ophangen.” Dat was zijn instelling toen hij 1,5 jaar geleden het bericht kreeg dat hij blaaskanker had. Zijn lichaam heeft het einde van de tunnel niet gehaald. Zijn geest echter wel en die straalt nu als een eeuwige ster. Zo blijf hij voor iedereen een inspiratie hoe om te gaan met tegenslagen.”

We zijn dankbaar wat hij voor de sport en Fonds Gehandicaptensport heeft betekend en wensen familie, vrienden en bekenden van Marc veel sterkte en kracht toe.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.