Prachtig bedrag vanuit de VriendenLoterij!

vrijdag 7 februari 2020

De VriendenLoterij schenkt een recordbedrag van 61,8 miljoen euro aan goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala heeft Fonds Gehandicaptensport namens de VriendenLoterij een prachtige cheque mogen ontvangen met een bedrag van € 832.388,-.

Steuntje in de rug
Margriet Schreuders, hoofd afdeling goede doelen VriendenLoterij: “De VriendenLoterij helpt mensen om een volwaardig en mooi leven te leiden. We steunen goededoelenorganisaties die een extra steuntje in de rug geven aan mensen die dat nodig hebben zodat zij mee kunnen doen in de samenleving”.

Ondersteuning projecten
Dankzij de steun van de loterijdeelnemers van de VriendenLoterij komt Fonds Gehandicaptensport weer een stapje dichter bij haar doel om sport voor de 1,7 miljoen mensen met een handicap in Nederland structureel en dicht bij huis mogelijk te maken. Vanuit de bijdrage steunt het Fonds vele sportverenigingen bij het opstarten en/of uitbreiden van sportaanbod voor mensen met een handicap. Ook wordt de landelijke sportorganisatie Special Olympics Nederland ondersteunt en is er aandacht voor het voorlichtingsprogramma (S)Cool on Wheels.


Foto: Nike Boor (directeur Fonds Gehandicaptensport) en Wolter Kroes (ambassadeur VriendenLoterij)

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.