Ons nieuws

Meer nieuws

Nederland succesvol op Paralympische Winterspelen

Van 9 - 18 maart vinden de Paralympische Winterspelen plaats in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Ambassadeurs Bibian Mentel, Lisa Bunschoten, Chris Vos en Anna Jochemsen komen in actie tijdens deze spelen.

Duizenden fietsers rijden komend seizoen voor Fonds Gehandicaptensport

Fonds Gehandicaptensport is ook dit jaar weer maatschappelijk partner van NL Tour Rides. Iedere deelnemer van de toertochten doet een bijdrage aan de gehandicaptensport bij inschrijving. Dankzij deze steun kan het Fonds sport, structureel en dicht bij huis, mogelijk maken voor mensen met een handicap.

Aon versterkt band Rotterdamse Sporticonen en gehandicaptensport

Aon Nederland, risico- en verzekeringsadviseur, heeft besloten om de samenwerking tussen Rotterdamse Sporticonen en Fonds Gehandicaptensport te versterken. De stichting Rotterdamse Sporticonen bewaart het sportief-culturele erfgoed van Rotterdam en bevordert de gezondheid van de Rotterdamse jeugd via gratis, jaarlijks terugkerende jeugdsportevenementen met de naam en medewerking van Rotterdamse sporthelden.

Premier League of Darts doneert deel ticketverkoop aan de gehandicaptensport

Vrijdagochtend 9 maart start de kaartverkoop van de extra wedstrijddag van de Premier League of Darts in Rotterdam Ahoy. De internationale dartbond PDC heeft besloten om van de ticketverkoop 1 euro per verkocht ticket te doneren aan Fonds Gehandicaptensport.

Hartvervarmende Schaatsvriendendag op De Coolste Baan van Nederland

Vandaag vond een hele speciale 9e versie van de KPN Schaatsvriendendag plaats op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion met ruim 1300 deelnemers. Jongeren en volwassenen met een lichamelijke, verstandelijke, auditieve of visuele beperking, schaatsten met familie en vrienden op deze unieke locatie.

Ambassadeur Jetze Plat uitgeroepen tot Paralympisch Sporter van het Jaar

Gisteravond is ambassadeur Jetze Plat uitgeroepen tot Paralympisch Sporter van het Jaar tijdens het NOC*NSF Sportgala. Hij ontving deze prijs vanwege zijn buitengewone prestaties bij de paratriatlon en bij het handbiken. De prijs werd uitgereikt door oud-olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden.