Ons nieuws

Meer nieuws

Een financieel steuntje in de rug!

Dankzij Fondsenwervende activiteiten kan Fonds Gehandicaptensport jaarlijks vele projecten ondersteunen binnen de gehandicaptensport. Sportverenigingen ontvangen financiële bijdragen zoals bijvoorbeeld bij BUSHI open en Schaatsplezier in de Elfstedenhal.

Laat je inspireren door de verhalen van deze Invictus Games deelnemers!

Vorige week werden de Invictus Games in Sydney gehouden. Aan deze spelen voor militairen met zichtbare of onzichtbare beperking deden ruim 500 deelnemers uit 18 landen mee. Nederland is vertegenwoordigd door 24 inspirerende atleten.

NN Group treedt toe als 1% FairShare® partner van Fonds Gehandicaptensport

NN Group en Fonds Gehandicaptensport gaan vanaf 1 januari 2019 samenwerken om hardlopen voor mensen met een visuele beperking te verbeteren.

Geweldige avond voor de gehandicaptensport in de Johan Cruijff ArenA

Op dinsdagavond 30 oktober vond in de Johan Cruijff ArenA de 12e editie van het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport plaats. Het thema van het Benefietdiner was dit jaar ‘Een stap dichterbij’.

Warm ontvangst bij Prof.mr. Pieter van Vollenhoven

Beschermheer van Fonds Gehandicaptensport, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, is vandaag op de hoogte gebracht over de actuele ontwikkelingen van de gehandicaptensport in Nederland. Directeur Nike Boor en voorzitter Henk Markerink kregen een warm ontvangst bij de heer van Vollenhoven thuis.

"Uniek Sporten brengt je op nieuwe ideeën!"

Vlak voor de Nationale Sportweek van start ging, werden in Den Haag politici uitgedaagd om ook eens een aangepaste sport uit te proberen. Op het plein voor de Tweede Kamer konden ze rolstoeltennissen, rolstoelbasketballen en lopen op blades. Minister van sport Bruno Bruins probeerde ook vanuit een rolstoel een bal in een basket te mikken.