Oud-militair Marc van de Kuilen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

donderdag 2 mei 2019

HILVERSUM - De Hilversumse veteraan Marc van de Kuilen mag zich vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Burgemeester Pieter Broertjes speldde hem het ordeteken vandaag op vanwege zijn inzet voor de gehandicaptensport.

Marc verloor in 2008 zijn beide benen tijdens een missie in Afghanistan. Hij werd met collega-militairen onder vuur genomen. Daarbij kwamen twee collega's van hem om het leven. Later bleek dat ze door vuur van eigen troepen waren geraakt.

Volgens initiatiefnemer Cees Wijburg van Fonds Gehandicaptensport verdient Marc de onderscheiding vanwege zijn veerkracht, loyaliteit en de kracht waarmee hij zich na het ongeluk heeft herpakt. Marc is rolstoelbasketballer geworden en heeft met het Nederlands rolstoelbasketbalteam deelgenomen aan de Paralympische Spelen.

Daarnaast zet hij zich in voor andere gewonde soldaten, is hij aanvoerder van de Invictus Games en ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport. "Die verdiensten hebben in de samenleving een bijzondere waarde en zijn niet onopgemerkt gebleven. Hier niet, maar ook niet in Den Haag", vertelde de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes tijdens de uitreiking.

Ondanks zijn bescheiden inborst en zijn afkeer van verrassingen, is Marc erg in z'n nopjes met de onderscheiding. "Het is waanzinning dat ze dit geregeld hebben. Supertof."

Marc-vd-Kuilen-Cees-Website-Nieuws.JPG#asset:4792

Marc van de Kuilen met initiatiefnemer Cees Wijburg vanuit Fonds Gehandicaptensport.

Marc-vd-Kuilen-Waylon-Website-Nieuws.jpg#asset:4778

Waylon gaf prachtig de muzikale omlijsting aan de benoeming.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.