Handige links

Ook X-toppers lopen de Vierdaagse!

maandag 5 augustus 2019

Twee weken geleden deden er 65 X-toppers mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. De ‘X’ staat voor ‘eXtra’, dat betekent eXtra begeleiding, eXtra faciliteiten en eXtra service. Het gaat daarbij om mensen die niet zelfstandig lopen en buddy’s die hen begeleiden. Van de 65 wandelaars, hebben er 63 op vrijdag de finish gehaald! Helaas waren er twee buddy’s uitgevallen op dag 2 en dag 3, maar dit is door de groep onderling goed opgevangen.

Van de 65 wandelaars was ongeveer een kwart buddy. Daarnaast was er nog een begeleidingsteam die ervoor heeft gezorgd dat voor de deelnemers alles goed was geregeld en waren er sportmasseurs, fysiotherapeuten en artsen die klaarstonden voor de wandelaars. Er is gelopen in vier groepen die 30, 40 of 50 kilometer liepen.
Elke dag was er een pauzeplaats aan de route waar de wandelaars een lange pauze hielden met alle voorzieningen; eten, drinken en noodzakelijke medische verzorging.

De X-Toppers verbleven de gehele week op een grote groepsaccommodatie in Lent, vlakbij Nijmegen. Daar konden ze rust komen, maar hing er ook een prettige sfeer, waardoor vele X-Toppers ook nog na de Vierdaagse sociale contacten hebben overgehouden. De vrijwilligers op de accommodatie zorgden er voor dat de wandelaars genoeg te eten kregen, zowel ontbijt, lunchpakket en avondmaal.
Iedere dag werden de groepen met busjes van de groepsaccommodatie in Lent gebracht naar de startlocatie in Nijmegen.

Het is de negende keer dat de X-Toppers deel hebben genomen aan de Vierdaagse. We kijken terug op een fantastische week waarbij ook deze groep succesvol de Vierdaagse heeft kunnen lopen!