Nederland succesvol op Paralympische Winterspelen

woensdag 21 maart 2018

De Paralympische Winterspelen zitten er inmiddels op en de Nederlandse atleten hebben prachtige resultaten neergezet! We zijn super trots op onze ambassadeurs Bibian Mentel, Lisa Bunschoten, Chris Vos en Anna Jochemsen. Wat hebben deze toppers het goed gedaan, in totaal werden er drie gouden, drie zilveren en één bronzen plak veroverd. Een nieuw record, want nog nooit wist het Nederlandse team zo veel medailles te veroveren op de Paralympische Winterspelen.

Twee van de drie gouden plakken behoren tot onze ambassadeur Bibian Mentel. Door de strijd tegen de steeds terugkerende kanker had ze een korte aanlooptijd en was het goud zelfs meer dan ze had durven dromen. Ambassadeur Lisa Bunschoten stond ook sterk op haar bord en veroverde een bronzen plak bij het onderdeel banked slalom en zilver (met een goud randje) op de snowboardcross, waar ze ten val kwam in de finale tegen Bibian. Voor ambassadeur Chris Vos is een droom uitgekomen want hij stond in de finale en won een zilveren plak en deze voelt als overwinning na een moeilijk seizoen.

Nu eerst even kort bijkomen van de inspanning en de lange reis, maar ze moeten zich langzaam al voorbereiden op een huldiging. Vrijdag worden ze verwacht op paleis Noordeinde, waar de koning, koningin en prinses Margriet de sporters zullen huldigen.

Bekijk hier de spectaculaire gouden race van Bibian Mentel vs. Lisa Bunschoten:

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.