Mentale en fysieke voordelen door nieuw huifbed!

woensdag 23 januari 2019

Stiching Paardrijden Gehadicapten IJsselmuiden (SPGIJ) kon dankzij een subsidie van ParaPaard een nieuw huifbed aanschaffen. Dit huifbed zorgt voor meer veiligheid voor de paarden en levert enorm veel mentale en fysieke voordelen op.

Het huifbed
Het hydraulische huifbed is geconstrueerd aan de eisen van deze tijd qua veiligheid. De paarden hoeven het huifbed zoals vroeger niet meer te trekken, maar kunnen het huifbed duwen. Hierdoor kunnen de paarden bij calamiteiten direct onder het huifbed weg.

Mentale en fysieke voordelen
Iedere keer weer staan ouders en zorgverleners van mensen met een handicap verbaasd over de heilzame werking van huifbedrijden voor meervoudig gehandicapte mensen. Het brengt hun lichaam in betere conditie, het brengt hen in contact met andere mensen, hun gedragsproblemen komen tot rust. Soms kan de medicatie worden bijgesteld en/of hun bloeddruk daalt. Kortom hun algehele welzijn krijgt een boost. De bewegingen van het paard blijken zowel een psychische als een fysiek ontspannende werking te hebben. Het huifbedrijden is dan voor SPGIJ ook een hoogtepunt waar reikhalzend naar wordt uitgezien.

Over ParaPaard
ParaPaard biedt steun aan organisaties en verenigingen die zich (willen) bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten. Op deze wijze wil ParaPaard invulling geven aan de ambitie om aangepast paardrijden en therapeutisch rijden toegankelijker te maken én te houden voor iedereen.