Meer dan duizend deelnemers fietsten over de Afsluitdijk voor de gehandicaptensport

zondag 18 augustus 2019

Op zondag 18 augustus werd de derde editie van de IJsselmeer Challenge georganiseerd. Dit jaar een unieke editie, omdat de Afsluitdijk speciaal werd opengesteld voor de 1.200 deelnemers van deze toertocht. Naast het verslaan van de Hollandse elementen onderweg, zetten de deelnemers zich in voor Fonds Gehandicaptensport. Het Sterrenfietsteam nam voor hun vertrek de cheque in ontvangst. Dit jaar is er maar liefst € 71.563,- opgehaald voor de sporters met een handicap. Ruim € 30.000,- meer dan tijdens de voorgaande editie.

De IJsselmeer Challenge is één van de toertochten van NL Tour Rides, de organisator van verzorgde toertochten voor toerwielrenners. De deelnemers aan de IJsselmeer Challenge waren actief op vijf verschillende routes, variërend van 50 tot 300 kilometer. Fonds Gehandicaptensport is de maatschappelijke partner van NL Tour Rides.

Voor vele Nederlanders is bewegen, sporten en fietsen de normaalste zaak van de wereld. Helaas is zelfstandig sporten niet voor iedereen een mogelijkheid. In Nederland zijn er namelijk 1,7 miljoen mensen met een handicap voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. De deelnemers aan de IJsselmeer Challenge hebben gezamenlijk een bedrag van € 71.563,- opgehaald voor de gehandicaptensport. Het Fonds zet deze gelden in om sporten voor iedereen met een handicap structureel en dicht bij huis mogelijk te maken. Doneren via www.ijsselmeerchallenge.nl is nog mogelijk tot 15 september.

“Wij zijn NL Tour Rides dankbaar voor de organisatie van een uitstekende toertocht”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Fantastisch om te zien dat er ook dit jaar weer meer enthousiaste deelnemers aan de start stonden. Wij zijn trots dat vele deelnemers actief donaties hebben opgehaald. Met de donaties gaan wij onder andere lokale sportverenigingen ondersteunen in het opstarten en uitbreiden van sportaanbod voor mensen met een handicap.”