Handige links

Leerlingen Pascal College liepen 2500 Euro bijeen!

donderdag 6 december 2018

Omdat iedereen moet kunnen sporten en niemand buitenspel mag staan, liepen de leerlingen van zeven tweede klassen van het Pascal College in Zaandam op 3 en 4 oktober een sponsorloop voor Fonds Gehandicaptensport. Op 23 november ontving Lilian Eerens-Frieling van rector Ellen Veenker een cheque met de opbrengst van 2500 Euro. De helft van deze opbrengst wordt landelijk besteed en de ander helft wordt geoormerkt voor subsidieaanvragen van sportverenigingen in de Zaanstreek. I.s.m. Team Sportservice Zaanstreek-Waterland dienen twee sportverenigingen bij Fonds Gehandicaptensport een subsidieaanvraag in. Roeivereniging De Zaan doet een aanvraag voor aangepast (sport)materiaal, zodat iedereen met een handicap bij hen kan roeien.

Gratis clinics (S)Cool on Wheels als tegenprestatie
‘(S)Cool on Wheels past perfect binnen het karakter van onze school waarin we onze leerlingen verbinding laten zoeken met de wereld om ons heen’, vertelt docent bewegingsonderwijs Danny Wals.

De tweedeklassers kregen van onze docent Paul Toes of John van der Meer te horen over de oorzaak van hun eigen handicap en hoe zij hiermee omgaan. Daarna gingen de leerlingen aan de slag en ervaarden zij zelf hoe het is om te sporten met een handicap. Zij leerden eerst in een rolstoel te rijden en gingen vervolgens rolstoelbasketballen. ‘Onze leerlingen krijgen door de clinic (S)Cool on Wheels meer begrip voor mensen met een handicap. Doordat wij de sponsorloop voor Fonds Gehandicaptensport in ons programma hebben opgenomen, krijgen alle tweedeklasser jaarlijks een leerzame en leuke clinic’, aldus Danny Wals.

Pascal-College-okt-2018-foto-2.jpg#asset:3465

De tweedeklassers van het Pascal College genieten zichtbaar tijdens de sponsorloop voor Fonds Gehandicaptensport.


PascalCollege-okt-2018-foto-3.jpg#asset:3466

John van der Meer laat de leerlingen uit klas twee van het Pascal College kennis maken met rolstoelbasketbal tijdens (S)Cool on Wheels.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.