Koenz, esporter Koen Schobbers (25), ambassadeur voor Fonds Gehandicaptensport

dinsdag 31 juli 2018

De sportcommunity Uniek Sporten heeft als doel om iedereen met een handicap te laten sporten en bewegen. Om ook jonge mensen te enthousiasmeren voor sport start Uniek Sporten nu met esports. Esports is competitief en professioneel gamen. Door het spelen train je vaardigheden zoals inzicht, geheugen, beslisvaardigheid, hand-oog coördinatie, reactievermogen en vreemde talen.

Nike Boor (directeur Fonds Gehandicaptensport) “Het mooie van esports is dat je met elkaar kunt spelen, met en zonder handicap en ook wanneer je elkaar niet fysiek ontmoet. Het idee van Uniek Sporten esports is dat we een competitie gaan opzetten voor mensen met een handicap. Zo kunnen mensen met een handicap meer ervaring op doen in de esports, nieuwe eigenschappen ontwikkelen en mogelijk zichzelf in de kijker spelen voor esports teams of sponsors die altijd op zoek zijn naar nieuw top talent. Daarnaast maken ze kennis met de mogelijkheden van sport en bewegen in de buurt bij sportaanbieders door middel van de website (www.unieksporten.nl) en app van Uniek Sporten”.

Koen “Ik ben enorm trots om samen met Fonds Gehandicaptensport, met de sportcommunity Uniek Sporten, het esports gedeelte op te zetten. Het is goed om te zien dat esports dan deel uit gaat maken van een gebalanceerde omgeving met sport en educatie. Ik hoop in de toekomst enthousiastelingen te zien sporten en esporten. Want net zoals sport, is ook esports voor iedereen”.

Wie is Koen?

Koen, bekend als 'Koenz', is een gevestigde naam in de esports. Sinds 2007 sport hij al professioneel. Zijn game is Trackmania: een immens populaire racegame. Hij werd in 2013 derde op het wereldkampioenschap en staat steevast in de top tien bij grote esportkampioenschappen van het spel. Sinds 2015 speelt Koen ook Rocket League, ofwel: raketauto-voetbal.

Naast zijn esportcarrière is hij student aan de Universiteit van Amsterdam, bij het AMC. In januari 2015 haalde hij zijn bachelor Biomedische Wetenschappen en in 2017 zijn Premaster geneeskunde. In 2017 kreeg hij als eerste esporter in Nederland een aangepast programma op zijn universiteit om zijn coschappen, de praktijkstage, en zijn esports carrière te combineren. Wegens de enorme groei in de esports carrière van Koen heeft hij recent weloverwogen een tussenjaar genomen om zijn dromen te volgen.

In 2014 werd Koen ambassadeur van de Nederlandse esport bond en in 2016 presentator van Inside esports, een tv-programma wat uitgezonden wordt op FOX-Sports. Ook is hij in datzelfde jaar stichtend lid van de atleten commissie van de Internationale esports Federatie geworden. Daarnaast is Koen esporter en manager van het meest succesvolle Benelux Rocket League team en adviseert & informeert hij bedrijven, scholen, en politiek over esports. Maatschappelijk geeft Koen workshops aan zowel kinderen, over esports, gaming, en hoe alles te combineren, alsook aan ouders, over esports, gaming, en hoe men om moet gaan met gamende kinderen. Zijn boek over dit onderwerp, ‘’Het Gamend Kind’’, moet nog uitkomen. Tenslotte helpt hij mee aan een project van Blik op Talent om kwetsbare jongeren te helpen.

Wat is Uniek Sporten?

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.