Invictus

Invictus Games

zaterdag 16 april 2022

De uitgestelde Invictus Games Den Haag 2020 vinden plaats van 16 tot en met 22 april 2022. Het multisportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen en veteranen werd twee keer uitgesteld vanwege de coronapandemie.

Fonds Gehandicaptensport is trotse partner van de Invictus Games. Dit internationaal sportevenement is voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.

‘Invictus’ staat voor ‘onoverwonnen’. Het symboliseert de vechtlustige geest, van fysiek en/of mentaal gewonde militairen. Het laat zien wat je, ondanks je verwondingen, kunt bereiken.

Er komen dit jaar twintig landen en vijfhonderd deelnemers naar Den Haag. Met atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoorroeien, JLR Driving Challenge, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen staan er tien sporten op het programma in de hofstad. In 2018 waren dat er nog dertien.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.