IJsselmeer Challenge

zaterdag 11 september 2021

Op zaterdag 11 en zondag 12 september wordt de jaarlijkse IJsselmeer Challenge - de charity ride voor Fonds Gehandicaptensport - georganiseerd door NL Tour Rides. De meest Hollandse fietsuitdaging, met vele kilometers langs het IJsselmeer. Voor veel fietsliefhebbers een tocht die hoog op de bucketlist staat. Wil jij meedoen aan deze unieke, goed verzorgde fietstocht? Schrijf je dan snel in via: www.ijsselmeerchallenge.nl en kom in actie voor de sporters met een handicap!

Fietsen is in Nederland met de paplepel ingegoten. Voor veel Nederlanders is bewegen en sporten de normaalste zaak van de wereld. Helaas is zelfstandig sporten niet voor iedereen een mogelijkheid. In Nederland zijn er namelijk 1,7 miljoen mensen met een handicap voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Daarom komen de deelnemers aan de IJsselmeer Challenge in actie voor de gehandicaptensport! Alle deelnemers hebben de inspanningsverplichting om minimaal € 100,- per persoon op te halen. De volledige opbrengst komt ten goede aan Fonds Gehandicaptensport, zodat zij weer verenigingen kunnen helpen bij het opstarten en/of uitbreiden van sportaanbod voor mensen met een beperking.

De IJsselmeer Challenge is één van de toertochten van NL Tour Rides, de organisator van verzorgde toertochten voor toerwielrenners. De deelnemers aan de IJsselmeer Challenge zijn actief op vier verschillende routes, variërend van 80 tot 300 kilometer. Fonds Gehandicaptensport is dit jaar wederom de maatschappelijke partner van NL Tour Rides.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.