G-voetballers opgelet: loop jij samen met de OranjeLeeuwinnen het veld op?

woensdag 16 oktober 2019

Ben je G-voetballer en is het jouw droom om met een van de OranjeLeeuwinnen het veld op te lopen tijdens een echte interland? Dan is dit je kans! KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport zijn op zoek naar tweeëntwintig ING Oranjevriendjes die samen met de OranjeLeeuwinnen het veld op willen lopen tijdens de interland Nederland-Slovenië op 12 november in de Gelredome in Arnhem.

Het is de tweede keer dat er speciaal voor kinderen met een beperking een line-up wordt georganiseerd rond een wedstrijd van Oranje. De eerste keer was vorig jaar, tijdens de interland tussen het Nederlands elftal en Frankrijk. Het werd een memorabele avond. Mike danste vrolijk op het Wilhelmus en toverde daarmee een lach op het gezicht van menig international, terwijl Virgil van Dijk zijn trainingsjasje aan Fieke gaf omdat zij het een beetje koud had.

Van 16 oktober tot en met 30 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar aangemeld worden. Ken jij een G-voetballer, met of zonder voetbalclub, die er van droomt om samen met de OranjeLeeuwinnen het veld op te lopen? Schrijf een mooie motivatie en meld hem of haar nu aan via: www.ing.nl/voetbal.

Lokale G-voetbal line-ups
Niet alleen tijdens de wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen wordt aandacht besteed aan het G-voetbal. Ook bij verschillende amateurvoetbalclubs gaan spelers van het eerste elftal de komende weken hand in hand met G-voetballers het veld op. In totaal organiseren 28 verenigingen de komende weken een lokale G-voetbal line-up om zo extra aandacht te vragen voor het G-voetbal.

Met de organisatie van de G-voetbal line-ups willen de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport meer aandacht vragen voor voetballers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking. In Nederland zijn er zo’n vijfduizend G-voetballers die spelen in een competitie. Met hulp van de line-ups willen KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport zoveel mogelijk G-voetballers kennis laten maken met de lokale vereniging waar zij kunnen voetballen.