Handige links

G-badminton bij BC Mariken

donderdag 8 augustus 2019

Vanaf 2017 is het mogelijk voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking te badmintonnen bij BC Mariken. Iedere dinsdagavond trainen zij een uur, onder leiding van een trainer en een vaste groep van vier begeleiders in de Jan Massinkhal. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau spelen. Het plezier en het clubgevoel staat voorop, niet de prestatie.

Hoe is het ontstaan?
Dit initiatief is tot stand gekomen door de nationale Special Olympics in 2016. Hier werd BC Mariken gevraagd om het badmintontoernooi te organiseren. De club was toen nog vrij onbekend met de G-sport, maar had al ervaring met het organiseren van toernooien. De vrijwilligers die betrokken waren voelden dat ze binnen de club ook een mogelijkheid zouden moeten bieden aan mensen met een beperking. In de afgelopen twee jaar is het speler aantal gegroeid van 6 vaste spelers en hebben zij niet alleen trainingen gegeven, maar ook clinics verzorgd in de regio Nijmegen. Daarnaast hebben zij ook meegedaan aan acties van Uniek Sporten!

De spelers
De spelers variëren in beperking en leeftijd, maar wat de spelers gemeen hebben is dat ze vrijwel geen training overslaan en altijd goede zin hebben in een potje badminton! Iedereen kan op z’n eigen niveau meedoen: voor wie het moeilijk is om met racket en shuttle om te gaan, zijn er ook andere opties (ballonnen, overgooi-materiaal ed.). Wie 1-op-1-begeleiding nodig heeft, speelt op een rustige baan met 1 begeleider.

Aankomend jaar hoopt de club te groeien qua spelersaantal. De spelers hebben veel plezier en dat gunnen zij meer mensen!