Frits Barend debatleider Uniek Sporten verkiezingsdebat

dinsdag 2 maart 2021

Fonds Gehandicaptensport organiseert in samenwerking met ALLsportsradio op woensdagmiddag 3 maart a.s. het Uniek Sporten debat 2021. Debatleider Frits Barend en ALLsportsradio presentator Robert Denneman debatteren, in een speciale live uitzending vanuit perscentrum Nieuwspoort in Den Haag, met vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen over hun standpunten op het gebied van sporten voor mensen met een handicap.

Bij verschillende politieke partijen is sporten met een beperking al duidelijk in de plannen opgenomen. Veel partijen zijn het er over eens dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk moet zijn en dus zeker ook voor sporters met een lichamelijke of verstandelijke beperking. In de verkiezingsprogramma’s worden daar nog eens verschillende plannen aan toegevoegd. Over hoe die plannen en beloftes in de praktijk voor de sporter met een beperking gaan uitpakken, debatteren VVD, D66, GroenLinks en SP woensdag 3 maart om 13.00uur in het Uniek Sporten debat onder leiding van journalist en presentator Frits Barend en ALLsportradio-presentator Robert Denneman.

Deze speciale uitzending van ALLsportsradio LIVE! wordt om 13:00 uur al voorbeschouwd door Robert Denneman en Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport. “Door de Covid-19 beperkingen is de sportparticipatie voor mensen met een beperking verslechterd. Met het debat willen we agenderen dat er mede daardoor meer nodig is om gelijkwaardigheid te creëren voor sporters met een handicap”, aldus Nike Boor. “Wij willen dat het nieuwe kabinet doorpakt en zorgt dat we in 2030 een gelijkwaardige sportparticipatie hebben en sporten dichtbij huis de normaalste zaak van Nederland is.”


Om 13:30 uur schuift debatleider Frits Barend aan, samen met vertegenwoordigers van de politieke partijen Michiel van Nispen (SP), Lisa Westerveld (GroenLinks), Rudmer Heerema (VVD) en Jeanet van der Laan (D66). Er worden verschillende stellingen voorgelegd over de sportparticipatie in Nederland. Na afloop van het debat volgt een nabeschouwing. De speciale uitzending op ALLsportsradio duurt tot 15:00 uur.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.